NOVA ETAPA
Política 07/01/2013

CiU i ERC enfilen la declaració de sobirania i fer front comú per flexibilitzar el dèficit

En la primera reunió oficial entre els dos partits al Parlament, inclosa dins el pacte de legislatura, nacionalistes i republicans aproven que la primera comissió conjunta que es creï sigui la d'economia

Oriol March
1 min
TURULL, LLORENS, ROVIRA I SALVADÓ INICIEN LA COORDINACIÓ CiU-ERC

BarcelonaLa primera reunió de coordinació parlamentària entre CiU i ERC ha durat una hora escassa i ha servit, segons fonts nacionalistes, per enfilar la declaració de sobirania que es farà al primer ple ordinari i per establir les bases del Consell Nacional per a la Transició Nacional, a més d'acordar fer front comú contra l'objectiu de dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió hi han assistit Jordi Turull i Marta Llorens pel bàndol de CiU, i Marta Rovira i Lluís Salvadó en representació d'ERC. La setmana que ve s'hi incorporarà una persona "transversal" del Govern, segons fonts consultades.

Front pel dèficit

La primera decisió que s'ha pres és que en els propers dies es constitueixi la comissió pressupostària per elaborar els comptes del 2013 i per fer front comú per flexibilitzar l'objectiu de dèficit, situat ara en un 0,7% i que la Generalitat vol situar en l'1,5% per guanyar 1.600 milions d'euros de marge.

La resta de grups de treball entre els dos partits s'aniran constituint les properes setmanes, segons fonts nacionalistes.

stats