Pressupostos
Política 15/02/2012

Jordi Turull: "Si els ingressos no arriben, haurem de matisar les despeses"

El portaveu de CiU al Parlament assegura que l'elaboració dels pressupostos s'ha fet comptant amb "el pitjor escenari" per evitar sorpreses

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, considera que no és un problema que l'acord amb el PP per tirar endavant els pressupostos hagi obligat a reduir l'impacte d'algunes noves taxes que preveia el Govern, com la turística o la de l'euro per recepta. En la seva opinió, els pressupostos són només una "estimació" i, per tant, a mesura que es van aplicant cal anar-los modificant per adaptar-los a la realitat, i no és necessari preveure cap nou ingrés per cobrir la reducció de 100 milions d'euros que suposarà la rebaixa d'aquestes taxes. "Haurem d'anar jugant amb vasos comunicants –ha assegurat Turull en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'–. Si els ingressos no arriben, haurem d'anar matisant les despeses". Tot i així, ha deixat clar que la reducció d'aquests ingressos no suposarà "necessàriament" noves retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Turull ha remarcat que "a diferència d'altres vegades", el Govern s'ha situat "en el pitjor escenari" a l'hora d'elaborar els comptes: "Hem fet estimacions molt prudents del que ingressarem", destaca Turull, que confia que d'aquesta manera s'evitaran sorpreses negatives i, en canvi, és possible que en alguna partida els ingressos siguin superiors als previstos. "Potser d'un ingrés recaptem menys del previst, però d'un altre, més del previst", ha dit.

Segons Turull, el Govern "ha fet els deures" en l'elaboració dels pressupostos, ja que la taxa turística i l'euro per recepta només representaven uns 100 milions d'euros d'un pressupost de gairebé 40.000 milions.

stats