DIADA NACIONAL
Política 13/09/2012

Monago, sobre Mas: "Alguns polítics són una pena per la fatiga que produeixen"

El president d'Extremadura nega que existeixi un sentiment de "fatiga mútua" entre Catalunya i Espanya

Efe
2 min
El president regional del PP, José Antonio Monago / EFE

MadridEl president extremeny, José Antonio Monago, ha negat avui que existeixi un sentiment de "fatiga mútua" entre Espanya i Catalunya, com ha afirmat el president català, Artur Mas, i ha dit que "del que sí que hi ha fatiga és d'alguns polítics, que són una pena, per la fatiga que produeixen". A preguntes dels periodistes sobre aquestes declaracions de Mas i sobre les seves reivindicacions independentistes per a Catalunya, Monago ha especificat que el cansament i l'"afartament" és el que causen alguns polítics que "sempre estan amb el mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president del govern d'Extremadura ha aclarit que entre els territoris no pot existir "fatiga", perquè "els territoris es respecten, es valoren i se senten orgullosos els uns dels altres". D'altra banda, José Antonio Monago ha dit que Artur Mas s'ha posat al capdavant ara de les reivindicacions independentistes, però no va ser a la manifestació de la Diada dimarts passat, cosa que, segons el seu parer, suposa "un visc sense viure en mi".

Pel president extremeny, "no és el moment" de demanar la creació d'estructures d'estat per a Catalunya, ja que ara "és el moment de sortir de la crisi, de buscar solucions als cinc milions d'aturats, d'equilibrar els comptes públics, de reduir el dèficit i de recuperar el camí del creixement i el benestar dels nostres ciutadans".

Segons la seva opinió, "qui no estigui en això, és que no està en el moment i en les coses que pensa la majoria de la gent, també a Catalunya".

Monago ha destacat que, a diferència de Mas, la seva aposta és per l'estat espanyol, del qual ha dit: "És el que ens uneix a tots i ens dóna fortalesa, en el si de la Unió Europea, que també s'ha de reforçar".

En aquest sentit, el president extremeny ha manifestat que en un món globalitzat "no hi cap altre full de ruta" que el de "sumar esforços i ser més competitius".

Ha especificat, això no obstant, que les reivindicacions ara d'Artur Mas s'han de "veure amb perspectiva" perquè "està en eleccions i està en la seva campanya personal".

Monago ha indicat que en aquests moments el president català "no està pensant en Catalunya, en Espanya o en els aturats, està pensant en les seves eleccions" i, per això, ha instat a "posar una mica de sentit de l'humor a les coses que es diuen".

stats