Política 13/06/2018

El gestor José Guirao substitueix Huerta com a ministre de Cultura

Va ser director del Museu Reina Sofia entre el 1994 i el 2001

Ara
1 min
El nou ministre de Cultura, José Guirao, en una imatge d'arxiu

MadridEl gestor cultural José Guirao (Pulpí, Almeria, 1959) és l'escollit per Pedro Sánchez per substituir Màxim Huerta com a ministre de Cultura. Guirao ocuparà el ministeri després que el seu predecessor hagi durat només set dies, ja que ha dimitit a causa de l'escàndol per frau a Hisenda entre els anys 2006 i 2008 que ha revelat aquest dimecres 'El Confidencial'.

Guirao va ser director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia entre el 1994 i el 2001 i director del centre cultural La Casa Encendida entre el 2002 i el 2014. Llicenciat en filologia hispànica, actualment és director general de la Fundació Montemadrid. La seva trajectòria ha estat sempre lligada a la gestió cultural, tant a les institucions públiques com en entitats.

Entre el 1983 i el 1987 va ser responsable de l'àrea de cultura de la diputació provincial d'Almeria i un any després es va traslladar a Sevilla, on va ocupar el càrrec de director general de béns culturals a la Junta d'Andalusia. De Sevilla va passar a Madrid, on durant un any va ser director de Belles Arts i Arxius del ministeri de Cultura.

Guirao és patró de la Fundació Federico García Lorca, de la Fundació Antonio Gala i de la Fundació Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella. A més, és professor convidat del màster de gestió cultural de la Universidad Carlos III de Madrid.

stats