EL CATALÀ A LES INSTITUCIONS
Política 23/02/2012

El PP obre la porta a suprimir el català al Senat

Els portaveu dels populars a la cambra alta, José Luis Barreiro, diu a Telemadrid que "no va ser encertada" la introducció del català i altres llengües cooficials en determinats debats. Ha dit que "és obvi" que plantejaran "fer marxa enrere" als altres grups. El PP té majoria absoluta al Senat

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del PP al Senat, el gallec José Luis Barreiro, ha afirmat aquest matí al programa 'El Círculo' de Telemadrid (minut 14:03) que "no va ser encertada" la introducció del català i altres llengües cooficials en determinats debats de la cambra alta i ha obert la porta a anul·lar-la. Ha admès que "és un tema que no s'ha plantejat", però ha dit que "és obvi que ho parlarem" amb tots els grups del senat per veure "si fem marxa enrere". El PP té majoria absoluta al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar que és parlant de gallec, Barreiro ha opinat que "la millor manera de protegir una llengua no és després de la presentació d'una moció al Senat". "Si fos així hi hauria una actitud d'hipocresia darrere", ha afegit, abans de preguntar-se "per què no es posaven els auriculars els membres del govern [espanyol quan s'utilitzaven altres llengües que no fossin el castellà]?". I ell mateix s'ha respost: "Perquè no volien que els veiessin amb ells a Europa".

Pel que fa als canvis que el PP pretén incorporar al Senat, Barreiro aposta perquè "determinades iniciatives de marcat caràcter autonòmic es debatin en primera instància al Senat", una "cambra de representació territorial amb més flexibilitat i transcendència". El dirigent popular ha acceptat que "és veritat que està estesa la impressió que el Senat no serveix per a res", i per això vol atorgar-li més poders, com retornar-li el dret a veto.

stats