ACCIÓ EXTERIOR
Política 04/02/2015

El govern espanyol estudia recórrer les delegacions catalanes de Roma i Viena

García-Margallo anuncia a Antena 3 que també podria impugnar la llei catalana d'Acció Exterior per anar en contra de la legislació estatal

Europa Press
1 min
José Manuel García-Margallo, aquest dimarts a Lleida / DAVID BESORA & EFE

MadridEl Govern espanyol estudia recórrer per la via contenciosa administrativa l'obertura de les delegacions catalanes a Roma i a Viena, i està analitzant també la constitucionalitat de la llei catalana d'Acció Exterior, segons ha anunciat el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, Margallo ha apuntat que l'obertura d'aquestes oficines pot anar en contra de la llei espanyola d'Acció Exterior i ha avisat que futures obertures poden tenir la mateixa sort. També ha destacat que, si aquesta decisió es pot recórrer, és precisament perquè el Govern central ha impulsat aquesta llei d'Acció Exterior.

El ministre ha qüestionat que les oficines a l'exterior de la Generalitat siguin per impulsar la llengua o la cultura catalanes, cosa que es podria fer en col·laboració amb les ambaixades d'Espanya, sinó per "encoratjar el procés secessionista".

En el cas de la llei catalana d'Acció Exterior, ha recordat que el Govern central té tres mesos per recórrer-la al Tribunal Constitucional des de la seva publicació.

stats