REFORMA DE L'AVORTAMENT
Política 10/04/2015

C's es mostra partidari de reformar la llei per eliminar que l'avortament és un dret

José Manuel Villegas retreu al PP que vulgui modificar la norma amb presses, tot i que està d'acord amb el contingut de la proposta dels populars

Efe
2 min
El vicesecretari general i diputat de Ciutadans José Manuel Villegas, a la seu del partit / ACN

MadridEl vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha considerat aquest divendres que la reforma de la llei de l'avortament s'hauria de fer buscant el consens de tots els partits polítics, i ha criticat que el PP intenti esmenar la seva reforma en l'"últim moment d'una legislatura que agonitza".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a EFE, Villegas s'ha referit així a la possibilitat que el grup popular al Congrés esmeni la reforma de la llei que regula la interrupció de l'embaràs per deixar clar que "l'avortament no és un dret", cosa amb la qual Villegas ha dit que Ciutadans està d'acord. "Si hi ha alguna reforma en la llei de l'avortament ha de ser consensuada", ha subratllat Villegas, que ha considerat que "no s'han de fer lleis de partit, sinó aconseguir acords majoritaris" per a possibles modificacions.

Tot i que ha considerat que "és un tema prou seriós per tocar a última hora", el vicesecretari general de Ciutadans ha dit que el seu partit està d'acord amb el fons de la possible modificació, en relació al fet que "l'avortament no és un dret".

Preguntat per la modificació encaminada perquè les menors no puguin interrompre el seu embaràs sense consentiment patern, Villegas ha recordat que el programa de Ciutadans defensa que les menors d'edat comuniquin als seus pares la seva decisió.

Segons Villegas, el PP el que està fent ara és "traslladar els problemes interns i els incompliments electorals" a la societat espanyola. Villegas ha insistit que no creu que "pocs mesos abans d'acabar la legislatura i sense consens previ" sigui la manera de modificar la llei de l'avortament.

La reforma de la llei d'avortament arribarà al ple del Congrés dimarts que ve, dia 14, amb la presa en consideració de la proposició de llei presentada pel PP. Dijous, el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, va admetre la possibilitat que el grup popular al Congrés esmeni la reforma de la llei que regula la interrupció de l'embaràs per deixar clar que "l'avortament no és un dret".

stats