Política 23/01/2014

Montilla creu que ERC o CiU també sancionarien diputats díscols

L'expresident de la Generalitat assegura que no es tracta d'una qüestió de disciplina, "sinó de lleialtat"

Acn
1 min

BarcelonaJosé Montilla, senador pel PSC i expresident de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat a TVE que ERC o CiU també sancionarien diputats díscols com ho ha fet el seu partit en el cas dels tres que van trencar la disciplina de vot en la votació per sol·licitar al govern espanyol el traspàs de la competència per organitzar referèndums.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla ha assegurat que per ell no es tracta d'una qüestió de disciplina, "sinó de lleialtat amb el partit que els ha posat a les llistes". Tot i això, l'expresident ha opinat que el PSC està en un dels seus pitjors moments, "com la societat catalana".

D'altra banda, l'expresident ha dubtat de la voluntat de diàleg tant de Mas com de Rajoy. De Mas ha dit: "Primer decideix la pregunta i la data i després demana a Rajoy la competència per preguntar una cosa que l'altre ha sabut per la premsa. Això no em sona a voluntat de pacte, la veritat". I en referència al procés sobiranista, ha dit: "Crec que les coses s'acabaran malament per a Catalunya i per a Espanya".

Montilla també ha assegurat que Artur Mas "sap que no es farà la consulta" i ha considerat que la votació al Congrés de la petició d'autorització serà "el primer acte de la campanya electoral".

També ha considerat que Rajoy actua pensant en les eleccions generals i Mas en les catalanes, i que tots dos ho supediten tot a arribar a les eleccions en una posició de força. "Així −ha dit− no es pot dialogar".

stats