Política 26/12/2011

José Tomás: "Camps em va dir que si el treia d'aquest embolic, no em faltaria mai res"

El sastre dels vestits de l'expresident valencià declara com a testimoni en el judici i assegura que Francisco Camps estava "molt preocupat" per la investigació del cas. Assegura que li sap greu el que passa: "Tota la vida he votat el PP i tenia molta admiració per aquest senyor", ha dit

Acn
3 min

ValènciaEl sastre de les botigues de roba on compraven les empreses de la trama Gürtel, José Tomás, ha declarat aquest dilluns en el judici contra Francisco Camps que l'expresident de la Generalitat valenciana li va telefonar de manera insistent i molt preocupat per l'obertura de les investigacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si em treus d'aquest embolic, mai no et faltarà res", ha assegurat Tomás que li va dir en una ocasió Francisco Camps. El sastre ha insistit que l'expresident mai ha pagat res davant d'ell i que si ell alguna vegada s'ha contradit en declaracions ha estat per matisacions o ho ha fet sense adonar-se'n.

Tomás ha estat durant gairebé tres hores responent preguntes de l'advocat de l'acusació popular, Virgilio Latorre, que ha iniciat l'interrogatori assegurant que només li demanaria aclariments sobre el que ja havia manifestat. Posteriorment ha contestat al llarg d'una hora a les preguntes de l'advocat defensor, Javier Boix. La vista ha quedat suspesa fins a aquest dimarts a dos quarts de deu del matí.

El sastre ha relatat que Francisco Camps el va telefonar diverses vegades el febrer de 2009, abans de la seva declaració davant de Baltasar Garzón a l'Audiència Nacional. Ha dit que era molt insistent. El sastre ha reiterat que tot i això no va canviar la seva declaració –tot i que consta que a l'Audiència Nacional va dir que no podia garantir si Camps havia pagat els vestits o no–, ni tampoc pel fet d'haver estat acomiadat de les botigues per Eduardo Hinojosa, ni després de ser imputat en la causa del cas Gürtel. I ha mantingut que ell mai veure Camps pagar cap vestit, com va dir al TSJ del País Valencià. Segons ell no hi ha contradiccions, sinó matisacions i ni tan sols se n'havia adonat.

Tomás ha reiterat que li dol la situació de l'expresident Camps i que no té cap animadversió contra ell. "Tota la vida he votat el PP i tenia molta admiració per aquest senyor", ha admès. El sastre ha confessat que "els estimava moltíssim" i ha lamentat que la seva vida canviés arran de la primera declaració. "Varen començar a dir moltes coses sobre mi, com si se'm responsabilitzés d'alguna cosa, com si fos un traïdor".

El sastre ha estat preguntat sobre els quatre vestits que Camps li va tornar i si aquest ho va fer perquè rebutgés els regals. Tomás ha assegurat que l'expresident valencià va tornar les peces de vestir perquè no li anaven bé.

El testimoni ha reiterat que els comptes pendents sobre peces de vestir que apuntava el Bigotes per a Camps i altres els pagava Pablo Crespo, número dos de la trama Gürtel.

Sis declaracions de José Tomás davant diferents instàncies

En el seu torn d'interrogatori, l'advocat de Camps ha interpel·lat el testimoni sobre les diferents declaracions, sovint contradictòries, que José Tomás ha fet davant diferents instàncies.

El sastre ha assegurat "conscientment mai m'he contradit en cap declaració", però l'advocat de la defensa, Javier Boix, ha insistit a recordar-li que en alguns moments va assegurar que Camps va pagar vestits en efectiu i que en va arribar a tornar quatre que li varen enviar sense demanar-ne cap més a canvi.

Davant la insistència, l'advocat de l'acusació s'ha queixat d'aquestes preguntes i el jutge, Juan Climent, ha pres la paraula per matisar al jurat que el testimoni que val a efectes de veredicte és el de la darrera declaració, que les preguntes de la defensa tan sols tenen l'efecte de provar la credibilitat del testimoni.

stats