CÀRRECS DEL GOVERN
Política 27/06/2013

El Govern rectifica ERC i diu que Duran "ha exercit de forma ininterrompuda" de president de la Bilateral

Marta Rovira va votar a l'abril en contra de cessar del càrrec el líder d'Unió perquè assegurava que no havia estat ratificat per l'executiu en la nova legislatura

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl 3 d'abril, ERC va viure una votació incòmoda a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Després que els republicans demanessin la dimissió de Josep Antoni Duran i Lleida com a líder d'Unió arran de la resolució judicial del cas Pallerols, van votar en contra d'una resolució d'ICV-EUiA que instava el Govern a cessar-lo com a president de la part catalana de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. A més, els arguments de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, van ser peculiars, atès que va al·legar que el Govern no havia ratificat el democristià en el càrrec des de les eleccions del 258-N del 2012. "A les comissions mixtes presidint la part catalana tampoc no s'ha ratificat el senyor Duran i Lleida per a aquesta nova legislatura, aquest 2013, i no entenem de quins càrrecs se'l vol fer cessar abans d'hora", va explicar Rovira en la seva primera intervenció. I va insistir: "El senyor Duran i Lleida encara no ha estat ni ratificat ni nomenat com a president de la Bilateral, ERC no pot votar a favor o en contra de cessar-lo d'uns càrrecs que no sabem si té". Un posicionament en què va insistir en la seva segona intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'endemà, però, l'ecosocialista Jaume Bosch va registrar una pregunta al Govern sobre si "s'ha produït durant l'any 2012 i des de principis del 2013 algun moment en què el senyor Duran i Lleida hagi deixat de ser president de la part catalana de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat i de la resta de comissions mixtes Generalitat-Estat". I la resposta s'ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya aquest dimecres, 26 de juny. L'executiu recorda les dates del seu nomenament i afirma que "els acords de Govern esmentats ni han estat modificats ni substituïts ni han quedat sense efecte". "El Sr. Josep Antoni Duran i Lleida ha exercit de forma ininterrompuda les seves responsabilitats com a president de les comissions esmentades i les segueix exercint en l'actualitat", afegeix.

ICV-EUiA insistirà amb el cessament de Duran

És per això que, segons ha avançat Jaume Bosch l'ARA.cat, el diputat ecosocialista tornarà a presentar la proposta de resolució i recomana a Marta Rovira "que es vagi buscant un altre argument" si vol tornar a votar-hi en contra.

Tot i això, la secretària general d'ERC ja va explicar en la mateixa intervenció en comissió que els republicans havien suggerit al Govern que no tornés a proposar Duran per al càrrec i que, per contra, nomenés un conseller, però va recordar igualment la seva responsabilitat com a socis de l'executiu. "Si fos ratificat o nomenat, ERC hauria d'estar assumint la part que li pertoca del pacte d'estabilitat i evidentment l'assumiríem", va afirmar.

stats