CRISI ENTRE CDC I UNIÓ
Política 17/02/2015

Duran afirma ara que la crisi a CiU es deu només a malentesos

El líder d'Unió es reuneix 15 minuts amb Pere Macias i Josep Sánchez Llibre i defensa que cal tornar a treballar com s'ha fet fins ara

Efe
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat aquest dimarts que hagi existit algun problema en el grup parlamentari després de la divisió de vot en el pacte contra el jihadisme. Per contra, ha assenyalat que el que hi ha hagut han estat malentesos, i que continuaran fent les coses com sempre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A nivell del grup parlamentari mai no havíem tingut ni hem tingut problemes, com es va dir ahir oficialment, el que hi va haver van ser malentesos, però no van ser aquí", ha dit Duran als passadissos del Congrés després de la reunió que ha mantingut amb els portaveus adjunts del seu grup parlamentari, Josep Sánchez Llibre, d'Unió, i Pere Macias, de CDC, durant uns quinze minuts.

Aquest dimarts, que no s'ha reunit el grup de CiU com sol fer cada setmana, Duran havia convocat Sánchez Llibre i Pere Macias per analitzar la situació després que dilluns el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (Unió), donés per tancada la crisi i expressés el "ple suport i confiança" de l'executiva de la federació al portaveu del grup al Congrés.

"Jo crec que aquest és un actiu que té el grup parlamentari de Convergència i Unió. Per tant, cal continuar fent les coses com hem fet sempre", ha dit Duran sobre la relació entre els dos partits, encara que no ha confirmat si, a partir d'ara, tornaran a celebrar-se amb normalitat les reunions de coordinació del grup parlamentari. I ha afegit que, després de parlar amb Macias i Sánchez Llibre, han estat tots tres "molt d'acord". "Continuarem parlant i espero que no hi hagi cap problema", ha afegit.

La setmana passada, el mateix Duran reconeixia que se sentia desautorizat pels diputats de CDC que es van abstenir en la votació de la presa en consideració del pacte contra el terrorisme jihadista, a diferència dels parlamentaris d'Unió, que van votar-hi a favor.

El seu company d'Unió, Josep Sánchez Llibre, va plantejar fins i tot suprimir les reunions de coordinació del grup parlamentari, atès que s'havia vist que el resultat era "totalment negatiu".

stats