Política 09/09/2015

Borrell acusa TV3 de cancel·lar una entrevista i vetar-lo

L'exministre havia de ser entrevistat demà al canal 3/24. La cadena nega que hi hagi veto i diu que Borrell no ha resituat l'entrevista per problemes d'agenda

Agències
2 min
Els comptes i els contes d’en Borrell

MadridL'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell ha denunciat avui que TV3 li ha cancel·lat una entrevista prevista per demà per presentar el seu últim llibre, 'Las cuentas y los cuentos de la independencia'. L'emissora nega que veti Borrell i afirma que ha proposat a l'exministre dates alternatives, però que les ha refusat per problemes d'agenda. Sigui com vulgui, la notícia del presumpte veto ha estat recollida immediatament per la premsa espanyola, que la destaca en les seves edicions digitals, fins i tot com a obertura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'agència Efe, Borrell, molt actiu en la campanya en el camp de l'unionisme, ha assegurat que la data de l'entrevista ja estava tancada per demà a l'espai de tertúlia 'Més 3/24' que condueix Xavier Graset en el canal 3/24. Segons l'exdirigent socialista, TV3 els ha trucat avui per ajornar l'entrevista fins a després dels comicis, al·legant que el seu llibre és de contingut polític i l'entrevista se celebraria en una data molt pròxima a la campanya electoral del 27-S, que arrenca aquest dijous a la mitjanit.

Un portaveu de TV3 ha negat que hi hagi un veto a Borrell i ha expressat la seva "perplexitat" per la difusió de la notícia, ja que l'espai que condueix Xavier Graset "està pactant amb Borrell una data perquè participi en l'espai de debat polític, després que no fos possible fer-ho en les dates proposades". L'emissora hauria proposat a Borrell fer l'entrevista aquest dilluns o dimarts, i el ministre ho hauria rebutjat per motius d'agenda.

La mateixa font ha assegurat que Borrell "no està vetat ni a TV3 ni a Catalunya Ràdio, com ho demostra que recentment va ser entrevistat a 'Els matins' de Mònica Terribas, una entrevista de la qual es va fer ressò el 'Telenotícies' de TV3".

stats