ELECCIONS MUNICIPALS
Política 01/06/2015

La CUP de Vilanova i la Geltrú tanca la porta a CiU i busca el pacte de govern amb ERC i SOM VNG

La nacionalista Neus Lloveras diu que la decisió "és un error" i afirma que manté converses obertes amb la resta de grups per crear "un govern fort"

Acn
2 min
El cap de llista de la CUP, Josep Maria Domènech, emetent el seu vot a les eleccions municipals, junt a Quim Arrufat / ACN

Vilanova i la GeltrúLa CUP de Vilanova i la Geltrú descarta l'entesa amb Convergència i Unió i treballarà per crear un govern amb ERC i SOM VNG. Així ho va decidir l'assemblea de la formació per àmplia majoria -més de 120 vots dels 150 assistents-. La fórmula, però, suma 11 regidors dels 25 del Ple, de manera que ara la CUP vol aconseguir el suport de 5 regidors del PSC pel dia de la investidura per crear un govern basat en "cares noves i renovació", segons ha dit a l'ACN el cap de llista de la formació, Josep Maria Domènech. Mentrestant, des de CiU, Neus Lloveras considera que "és un error" excloure la seva formació i ha assegurat que, com a força més votada, mantindran converses amb tots els grups per crear "un govern fort".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'opinió majoritària de l'assemblea que ha celebrat la CUP ha estat rebutjar qualsevol pacte de govern ni amb PSC ni amb CiU, i apostar per una entesa amb ERC i SOM VNG perquè "són grups d'esquerres, que representen cares noves i renovació", ha apuntat Josep Maria Domènech, qui ha afegit que un dels objectius és "intentar superar el bipartidisme". Domènech ha explicat que es van debatre altres fórmules perquè la CUP formés un nou govern, on la possibilitat de fer-ho amb ERC i CiU "no va rebre cap suport" dels membres de l'assemblea ni tampoc va tenir seguiment l'opció que d'integrar el PSC en el pacte.

El cap de llista de la CUP ha afirmat que la voluntat majoritària del partit és que sigui la formació independentista qui lideri les negociacions per assolir un "govern alternatiu". Respecte si això significaria que Josep Maria Domènech hauria de ser el futur alcalde de Vilanova i la Geltrú, ell mateix ha assegurat que a l'assemblea "no es va parlar de l'alcaldia ni de detalls". A partir d'aquest dilluns, la CUP començarà a negociar amb Esquerra i SOM VNG, alhora que ho farà amb el PSC per aconseguir el seu suport extern el dia de la investidura.

"Lamentació" a CiU

Per la seva part, CiU ha encaixat el resultat de l'assemblea de la CUP amb "lamentació". La cap de llista, Neus Lloveras, ha criticat a l'ACN la decisió de la formació independentista, que assegura que "ha posat per davant les sigles de partit sense entrar en el detall de la feina". En aquest sentit, Lloveras ha dit que "hauríem de fer tots un esforç de generositat, apartant els propis desitjos i posant per davant Vilanova". Segons la cap de llista de la federació nacionalista, "tancar les portes és un error".

Davant el nou escenari dibuixat per la CUP, Lloveras ha remarcat que CiU "treballarà fins l'últim minut per intentar fer pactes que garanteixin un govern estable i fort". Respecte una hipotètica situació en què no prosperi el pacte que vol liderar la CUP, ni que cap partit doni suport a CiU de manera que esdevingués alcaldessa per haver encapçalat la llista més votada, Lloveras hi ha respòs contundentment: "No ens plantegem la possibilitat d'haver de governar amb sis regidors". Així, la cap de llista de CiU s'ha mostrat confiada a arribar a una entesa que els permeti liderar el proper govern de la ciutat amb un pacte sòlid amb altres formacions.

stats