Política 20/09/2014

Pelegrí creu que s'haurà de respectar si l'Estat presenta recurs però considera el procés "impecable"

El dirigent d'Unió reclama al govern espanyol que segueixi l'exemple del Regne Unit

Acn
1 min
El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, durant una entrevista amb l'ACN.

BarcelonaEl conseller d'Agricultura i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, creu que la llei de consultes és impecable i sòlida però que s'haurà de respectar si l'Estat presenta un recurs al Tribunal Constitucional. Segons Pelegrí, "en un estat de dret s'ha de respectar" també el punt de vista dels que creuen que la llei de consultes "no és correcta des del punt de vista jurídic". Segons el líder d'Unió, però, el govern espanyol hauria de seguir l'exemple del britànic i permetre la consulta del 9 de novembre, que serà convocada, assegura, de forma impecable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, però, Josep Maria Pelegrí no ha volgut precisar què hauria de fer el president Artur Mas si se suspèn la convocatòria i la llei. El conseller ha assegurat que des del primer moment "s'ha intentat fer les coses tan bé com s'ha pogut, de forma impecable, perquè la llei permetés fer una consulta impecable".

Segons Pelegrí, la llei aprovada aquest divendres al Parlament és "impecable des del punt de vista jurídic" i permet convocar la consulta del 9 de novembre "perquè els que volen dir que sí i els que no, els que vulguin votar i els que no, ho puguin dir i expressar la seva voluntat". "El que passi després s'ha d'analitzar quan passi", ha afegit. Mentrestant, cal prendre exemple d'Escòcia, ha dit, on "el govern britànic ha estat a l'altura de les circumstàncies".

stats