ELECCIONS EUROPEES
Política 16/05/2014

Terricabras: "El federalisme europeu és possible, l'espanyol només Pere Navarro sap el que és"

El líder d'ERC critica en un acte de les JERC que Catalunya només té un servidor públic per cada 28 habitants mentre que Espanya en té un per cada 18 i Noruega un per cada 9

Roger Tugas
2 min
Terricabras amb Andreu Criquet, candidat de les JERC a les europees, i Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC / ERC

BarcelonaEl candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha defensat aquest divendres en un acte de les JERC al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona que "Europa podrà ser algun dia una confederació d'estats", no així Espanya. "El federalisme europeu és possible, l'espanyol no sabem el que és", ha etzibat davant uns 200 joves, i ha afegit irònics: "Només ho sap Pere Navarro". "Què hi fem embolicant-nos en una cosa que ningú vol?", s'ha preguntat, i encara ha insistit: "Nosaltres no defensem causes perdudes, qui és l'idiota que ho fa?, defensem causes per guanyar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'acte, Terricabras ha desgranat les propostes de joventut del programa electoral d'ERC. Així, per una banda, s'ha marcat com a objectiu reduir el fracàs escolar a Catalunya, que ara supera el 20%, fins la mitjana europea del 13%. Ha reclamat igualment que l'Estat transfereixi a les comunitats autònomes els recursos del fons de garantia juvenil que arriben d'Europa per vetllar perquè cap jove estigui més de quatre mesos sense feina, i ha apostat per donar facilitats per als joves autònoms amb reduccions de taxes, vacances fiscals i aportant-los recursos a fons perdut. Finalment, Terricabras demana renovar les administracions públiques incrementant el nombre d'empleats i contractant gent jove. Així, ha apuntat que "a Catalunya només hi ha un servidor públic per cada 28 habitants", només per sobre del Regne Unit (29) i Grècia (30), mentre que Alemanya i Espanya en tenen un per cada 18 habitants, a Noruega un per cada 9 i a Irlanda un per cada 8.

Al seu torn, el candidat de les JERC a les llistes d'ERC-NECat, Andreu Criquet, ha denunciat el feixisme a Europa, i en concret aquell relacionat amb el racisme. "Quan veiem les morts a Melilla i Lampedusa veiem la cara més crua del feixisme a Europa", ha criticat, fent referència a les polítiques d'immigració dels estats europeus, també les d'Alemanya o Bèlgica, posant traves als immigrants europeus sense feina, o els CIEs de Barcelona o València, on ha apuntat que hi ha un suïcidi anual de mitjana. "Hem d'anar a Europa a recuperar al poder", ha conclòs, que ara està centrat "a ajudar la banca i no el poble".

stats