CANVI DE CICLE
Política 12/09/2014

Rull retreu a ERC i la CUP que els parlamentaris no poden apel·lar a la desobediència civil

El dirigent de CDC admet que la suspensió del TC "fa que sigui més complicat votar el 9 de novembre"

Efe
1 min
Josep Rull, aquest dimecres al Fossar de les Moreres / MARTA PÉREZ / EFE

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha afirmat aquest divendres que "els que som parlamentaris no podem apel·lar a la desobediència civil", com propugnen altres forces com ERC i la CUP, però ha assegurat que Convergència sí que defensarà "la legalitat emanada del Parlament" i la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha indicat Josep Rull en unes declaracions a Onda Cero, CiU "no és partidària de desobeir, defensa la legalitat emanada del Parlament de Catalunya", que és una cosa diferent, ha matisat abans de recalcar que la mobilització en forma de 'v' realitzada en la Diada constitueix "un aval i un element de força". "Ara li toca moure fitxa al govern espanyol", ha afegit, de manera que a CiU estan "a l'expectativa per veure què diu la vicepresidenta Soraya Séez de Santamaría després de veure aquesta gran manifestació".

Rull ha considerat que recórrer la nova llei de consultes que aprovarà la setmana que ve el Parlament "fa que sigui més complicat votar el 9 de novembre", i això malgrat que "dins de la Constitució hi ha marge per poder fer la consulta".

Sigui com sigui, el coordinador general de CDC ha explicat que si el TC suspèn cautelarment la llei de consultes i el decret de la convocatòria corresponent al 9 de novembre les forces pro consulta "no es quedaran de braços plegats" i l'endemà es reuniran "tots els partits que hi són favorables".

stats