CANVI DE CICLE
Política 14/09/2013

CDC difondrà en castellà els arguments per l'estat propi per als nascuts fora de Catalunya

Josep Rull i Lluís Corominas presenten una nova campanya que pretén subratllar que el país "és un sol poble"

Efe
2 min
Josep Rull i Lluís Corominas, presentant la campanya / ACN

BarcelonaCDC ha posat en marxa una campanya informativa, en català i castellà, per convèncer de les tesis independentistes els catalans originaris de la resta d'Espanya que són reticents al sobiranisme, amb la idea que Catalunya "és un sol poble". El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, i el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas, han presentat aquest dissabte en roda de premsa la nova campanya, que se centrarà principalment en aquelles zones de Catalunya on els partits sobiranistes compten amb menys suports.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rull, la campanya es dirigeix "tant als que votaran que sí com als que encara no saben que votaran que sí", per la qual cosa comptarà amb dues vessants: una destinada a sumar al projecte independentista els que són reticents al sobiranisme i una altra per informar la ciutadania de què guanyaria en cas que Catalunya aconseguís un estat propi.

De fet, la campanya –que anirà canviant de protagonistes a mesura que avanci– s'iniciarà amb la distribució de fullets informatius i d'anuncis en els mitjans i internet amb el lema "Orgullós de les seves arrels. Orgullós de Catalunya" i la imatge de tres generacions de catalans: un jubilat originari de Galícia, la seva filla i la seva néta. "A Cornellà és el gallec. Al poble és el català", resa el lema que il·lustra la fotografia, una composició amb la qual CDC pretén apostar, segons Josep Rull, per "un concepte de nació, de pàtria, basat en el fet que jo sóc d'on són els meus fills".

Aquesta part de la campanya busca, segons el secretari d'organització de CDC, convertir-se en un "antídot contra aquells que volen dividir el país, que volen fer creure que això és un procés de confrontació" i contra "els profetes de la por, que han identificat una part determinada de la ciutadania", a la qual han fet creure que perillen les seves pensions o que se'ls volen arrencar les seves arrels.

Per això, el jubilat gallec –un militant real de CDC– és també protagonista de la segona part de la campanya, titulada 'Què guanyo jo amb l'estat propi', i que pretén difondre arguments específics sobre els avantatges concrets que obtindrien els ciutadans en una hipotètica Catalunya independent, en qüestions com les pensions, les hipoteques o les prestacions de desocupació. Segons l'opinió de Josep Rull, CDC ha impulsat aquesta campanya perquè creu que s'ha d'"eixamplar la majoria" en què es basarà el procés sobiranista i construir un "espai d'il·lusió col·lectiva", una espècie de "posada al dia" del cèlebre lema que fa anys va fer popular el govern de Jordi Pujol: "Som sis milions".

Corominas ha assegurat que la campanya compta amb un pressupost molt auster i que no es donarà per acabada fins que Catalunya pugui votar sobre la seva independència en una consulta, en un referèndum o en unes eleccions plebiscitàries.

stats