POLÈMICA A PODEM
Política 09/02/2015

Monedero (Podem) acumula més de 700.000 euros en tres comptes bancaris, segons 'El Mundo'

El dirigent de la formació d'Iglesias tindria 300.000 euros en el seu compte personal i 425.000 en el de l'empresa on va transferir els ingressos dels governs llatinoamericans

Ara
1 min
Els líders de Podem tenen  una vareta màgica, com Harry Potter, d’on es veu que pot sortir de tot.

BarcelonaEl número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, acumula una fortuna de més de 700.000 euros, segons ha publicat aquest dilluns 'El Mundo'. El secretari de Procés Constituent i Pograma del partit de Pablo Iglesias tindria prop de 300.000 euros en el seu compte personal i uns 425.000 en el d'una de les seves empreses, Caja de Resistencia Motiva 2. Aquesta segona quantitat és gairebé idèntica als 425.150 euros que va percebre de governs llatinoamericans a finals del 2013 i que l'ha obligat a regularitzar recentment la seva situació fiscal en aparèixer a la premsa que havia declarat la quantitat com a ingressos d'una empresa i no com a persona física, cosa que li hauria permès estalviar 130.000 euros en impostos. A banda, Monedero encara tindria un tercer compte sota titularitat d'una altra empresa, Motiva 2 Herramientas de Pensamiento, on disposa sols de 3.000 euros, encara que n'hauria arribat a acumular més de 90.000. El mitjà afirma que ha obtingut tota aquesta afirmació gràcies a fonts del sector financer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dirigent de Podem està sent investigat per l'Agència Tributària espanyola per presumpte delicte fiscal per aquesta maniobra, malgrat que, en haver regularitzat la situació abans que li fos requerit formalment, el més probable és que sigui absolt. Els 425.150 els hauria percebut per treballs de consultoria política per un organisme supranacional format per Veneçuela, Cuba, Nicaragua, Hondures, Equador i Bolívia, i els hauria ingressat al seu compte particular. Un dia després els hauria transferit al compte de Caja de Resistencia Motiva 2.

De la mateixa manera, 'El Mundo' revela que la renta anual d'aquest professor de Ciències Polítiques de la Universitat Complutensa és de 50.000 euros bruts.

stats