POLÈMICA A PODEM
Política 17/02/2015

Monedero: "No es recorda en democràcia un linxament com el que pateix Podem, ni contra ETA"

El dirigent de la formació d'Iglesias anuncia a Cuatro que aquesta setmana mostrarà els papers que acrediten que no ha comès cap frau

Europa Press
2 min
Pablo Iglesias ha fet costat al número 3 de Podem, Juan Carlos Monedero.

MadridEl secretari de Procés Constituent i Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha anunciat aquest dimarts que aquesta setmana convocarà una roda de premsa per aclarir tots els "aspectes" relacionats amb els treballs de consultoria que va realitzar per a diversos governs llatinoamericans, i per mostrar els "papers" que així ho demostren.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat Monedero en declaracions a Cuatro, recollides per Europa Press, en què també ha aprofitat per denunciar que "no es recorda en la història de la democràcia un linxament" com el que, al seu parer, pateix Podem, "ni tan sols contra ETA". "Ja veuran els papers. Aquesta setmana farem una roda de premsa en la quedaran tots els aspectes clars", ha assenyalat, per demanar a continuació disculpes "a la gent per haver trigat tant a recuperar papers". "Ja els tinc, per fi", ha afirmat.

Monedero es va comprometre fa unes setmanes a ensenyar les factures dels treballs que va realitzar com a consultor per a diversos països vinculats a l'Aliança Bolivariana per als Pobles de la Nostra Amèrica (ALBA) per estudiar la possibilitat d'una integració monetària, si bé va avisar que primer havia de demanar permís als que el van contractar. "Han de prendre el seu temps i jo esperar que em responguin. Sembla una qüestió de seny", va defensar llavors.

El número tres de Podem ha assegurat aquest dimarts que ja compta amb "els papers" necessaris per demostrar que no va cometre cap tipus de frau en la creació de l'empresa Caja de Resistencia Motiva 2 per facturar aquests treballs ni en el tipus de tributació per la qual va optar en aquell moment.

"No hi ha cap frau"

"Des del minut u els tècnics d'Hisenda van dir no hi ha cap tipus de frau, és evident ¿Com hi haurà frau si l'empresa l'obres aquí i pagues d'impost de societats 70.000 euros?", s'ha preguntat, després de fer referència a les consideracions del Sindicat de Tècnics d'Hisenda (Gestha), que va descartar un possible delicte fiscal de Monedero.

Així mateix, el professor universitari i fundador de Podem ha aprofitat per criticar de nou al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a qui la formació ha acusat d'utilitzar el seu ministeri per atacar-los. "Hi ha un muntatge per intentar presentar-nos com si fóssim iguals que ells. No es recorda en la història de la democràcia un linxament com el que hem patit nosaltres. No es recorda, ni tan sols contra ETA", ha denunciat.

Monedero va trencar dilluns el seu silenci després de dues setmanes sense fer declaracions públiques. La seva última intervenció en un acte públic va ser el 31 de gener a Madrid, durant el míting que Podem va celebrar a la Porta del Sol per tancar l'anomenada Marxa del Canvi convocada pel partit liderat per Pablo Iglesias.

Precisament aquest dilluns, el jutge d'Instrucció número 45 de Madrid va obrir diligències per decidir si admet o no a tràmit una querella presentada per Manos Limpias contra Monedero, per delictes societaris, contra la Hisenda Pública i falsedat documental. Sobre aquest assumpte, Monedero ha assegurat que no el preocupa i li ha restat importància.

stats