Política 14/09/2017

Julian Assange treu pit per "ajudar a protegir" la web de l'1-O

El fundador de Wikileaks diu que el referèndum és l'esdeveniment polític "més important" de l'any

Ara
2 min
Julian Assange, el fundador de Wikileaks. AFP

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha tret pit del fet d'"ajudar a protegir" la web creada pel Govern per informar sobre el referèndum de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional. "Tenim molta experiència parant la censura abusiva. Estic content d'ajudar a protegir els drets de publicació de la web del referèndum de Catalunya", ha dit Assange al seu Twitter, després que la Guàrdia Civil clausurés la web oficial del referèndum i el Govern difongués nous dominis per accedir a la pàgina.

En els últims dies, Assange ha donat suport al referèndum de Catalunya en diverses ocasions, un fet que ha definit com l'esdeveniment polític "més important" de l'any a Occident. "Emetre un vot és simplement expressar una opinió. Espanya està intentant emmordassar 7,5 milions de persones per la força. Per què està tan espantada per la seva opinió?", ha opinat en un tuit posterior.

Fins i tot, ha publicat una enquesta perquè els usuaris expressin la seva opinió davant l'1-O i dona quatre opcions per definir-se: votar a favor de la independència, votar per quedar-se a Espanya, donar suport a l'1-O però sense escollir cap opció o paralitzar el referèndum.

Així, la gran incògnita és per què Assange, que segueix tancat a l'ambaixada de l'Equador a Londres, s'està implicant tant en el procés sobiranista. Segons va publicar 'El Confidencial', el suport d'Assange va intensificar-se després de la seva reunió amb el polític americà Dana Rohrabacher, el 16 d'agost, una cita que va confirmar la CNN. Aquest congressista republicà és proper al president americà, Donald Trump, i un ferm defensor del govern de Vladímir Putin a Rússia. Es dona el cas que al mes d'abril, Puigdemont va reunir-se a Palau amb Rohrabacher i Brian Higgins, un altre congressista americà.

stats