Política 23/02/2015

Junqueras: "Vull pensar que Artur Mas no coneixia les activitats de Pujol"

El líder d'ERC assegura, en una entrevista a RNE, que en el cas contrari seria "extremament greu"

Efe
2 min

Barcelona"Vull pensar que Artur Mas no coneixia les activitats de Pujol", ha admès el president d'ERC, Oriol Junqueras, just el dia en què l'expresident, la seva dona Marta Ferrusola i un dels seus fills compareixen en la comissió d'investigació sobre el frau fiscal. En una entrevista a RNE ha afegit que en el cas contrari seria "extremament greu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras, a més, ha assegurat que "la relació amb Espanya serà molt millor quan sigui una relació entre iguals" i ha subratllat que no renuncia que Catalunya sigui un estat en una Europa cada vegada més unida.

El líder d'ERC ha assenyalat que la seva voluntat política és fer una "societat més justa, més pròspera i més neta", i "en bona part aquests objectius passen per la independència de Catalunya". Junqueras, que s'ha declarat un "demòcrata convençut", ha assenyalat que els "ciutadans tenen dret a decidir sobre el seu futur".

En aquest sentit, ha assegurat que "més enllà de les profecies interessades a fomentar les pors futures", està convençut que es respectaran els resultats, en el cas que anessin a favor de la independència de Catalunya, de la mateixa manera que ell sempre ha respectat els resultats que no li han estat "favorables".

Preguntat per la compareixença d'aquest dilluns al Parlament de Catalunya de Jordi Pujol amb la seva dona i el seu fill gran, Junqueras ha recordat que no té l'expresident com un "referent", i el que es pugui investigar "és una oportunitat" que es pugui arribar fins al final en tots els aspectes".

Sobre si el president català, Artur Mas, tenia coneixement de les activitats de Pujol, Junqueras ha dit que vol pensar que no ho coneixia, perquè en el cas contrari seria "extremament greu".

stats