POLÍTICA
Política 11/07/2014

Junqueras: "El 9-N començarà una feina ingent"

El líder d'ERC insisteix que entrarà al Govern si l'hi demana el president i si ha de servir per garantir el procés d'autodeterminació. Afirma que desconeixia que Mas havia demanat reunir-se amb Rajoy

Ara
2 min
Junqueras, durant l'entrevista a TV3 / ARA

Barcelona"El 9-N començarà una feina ingent". El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat que la consulta del novembre "no culmina el procés" d'autodeterminació, sinó que és el principi de la construcció d'un nou país, "una passa que pot ser decisiva" en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'entrevista al programa '.Cat', de TV3, Junqueras ha afirmat que "la independència en ella mateixa no resoldrà tots els problemes" del país, sinó que, en tot cas, donarà al Govern totes les eines per buscar les solucions més adients a les problemàtiques plantejades. "Hi haurà molta feina a fer fins i tot en el cas que haguem fet molta feina abans" de la independència, ha afegit. També ha reconegut que el procés polític encetat porta associades "incerteses", a més de "dificultats i traves", però a criteri seu "són poques" comparades amb les certeses de la permanència a Espanya.

Junqueras ha afirmat que desconeixia que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagués demanat reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Però ha subratllat que el realment rellevant és el "compromís" amb el fet que la ciutadania pugui votar el futur del país el 9-N en una consulta que vol que tingui caràcter referendari.

Al Govern, quan Mas l'hi demani

El líder d'ERC no ha volgut entrar en eventuals plans B en cas que l'Estat impedeixi la consulta, entre altres coses perquè opina que davant aquest escenari caldria consensuar amb la resta d'actors implicats en el procés –partits i agents socials i econòmics– el camí a seguir.

Davant la possibilitat que ERC s'integri al Govern aquesta tardor, Junqueras ha insistit que està disposat a entrar-hi sempre que Mas li faci una proposta concreta i "sigui imprescindible per blindar el procés". I ha arribat a defensar que les enquestes encara li serien més favorables si els republicans exercissin tasques de Govern.

stats