Política 18/11/2015

Junqueras tanca files amb Mas i veu "possible i probable" l'acord

M.colomer
1 min
L'executiva d'ERC reunida d'urgència per tractar el bloqueig de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP després del fracàs dels dos primers debats d'investidura / CRISTINA MAS

BarcelonaCop d'efecte d'ERC en plena escalada de retrets entre CDC i la CUP. El president de la formació republicana, Oriol Junqueras, ha tancat files amb Artur Mas com a "únic candidat" d'ERC a la presidència de la Generalitat i ha considerat que l'acord de Junts pel Sí i la CUP no només és "possible" sinó que també és "probable". Veu marge per a l'acord al voltant de l'última proposta d'estructura governamental, que ara s'"omple de contingut" en la mesa de negociació per garantir estabilitat parlamentària.

Han estat més de dues hores de reunió d'urgència entre l'executiva nacional d'ERC davant el risc que l'escalada de retrets entre CDC i la CUP enverini la negociació. Junqueras ha esquivat fer cap crítica a l'espiral de crítiques i s'ha limitat a receptar "serenitat i la calma" perquè "acostumen a ser bones conselleres en processos de negociació". Perquè "el no-acord, seria una decepció enorme i un frau a les expectatives dels ciutadans que van van establir una majoria de 72 diputats".

stats