Política08/09/2020

Junqueras defensa l'estratègia d'ERC com l'única guanyadora: "No hi ha dreceres"

Rovira insta l'independentisme a esmenar les febleses del 2017 i obtenir una "majoria imbatible"

Ara

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretaria general del partit, Marta Rovira, han posat en negre sobre blanc al llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) (Ara Llibres) l'estratègia que defensen els republicans, i aquest dimarts la formació s'ha llançat ja a defensar-la amb un acte de presentació del llibre en què ha participat tota la plana major del partit i en què Junqueras –a través d'una gravació d'àudio– ha defensat la proposta dels republicans com l'única guanyadora: "No hi ha dreceres màgiques", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exvicepresident del Govern ha resumit la proposta estratègica dels republicans en la idea de "ser més i estar millor preparats per tornar-hi", i ha apuntat: "Avui sabem millor que mai que no hi ha dreceres màgiques, si no feina i més feina per arribar a la victòria". Segons Junqueras, el llibre és fruit de tres anys d'anàlisi sobre allò que es va fer bé i allò que va fallar el 2017 i vol ser una proposta estratègica "al servei de tot l'independentisme" sobre la qual poder debatre amb tothom.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a l'independentisme a treballar per esmenar les febleses de la tardor del 2017 i obtenir una "majoria imbatible" per aconseguir la República. Com Junqueras, la dirigent republicana ha avisat que cal "ser més" i explorar la via del diàleg i la negociació. Tanmateix, ha avisat que si l'Estat no assumeix el referèndum, el país "haurà treballat per ser més i estar més ben preparat" per tornar a fer un embat amb l'Estat i guanyar-lo.

Mirant enrere, Rovira ha dit que cal aprendre de les febleses que va mostrar l'independentisme el 2017 i que, tot i que l'embat de l'1-O "es va guanyar perquè el referèndum es va fer", a partir d'aquell dia es va començar a perdre força. A més, ha admès que hauria fet falta una participació més alta per tenir més legitimitat a nivell intern i, sobretot, internacional, i en aquest sentit ha apuntat que hi va haver llocs del país on no hi va haver gaire participació. "Tenim moltes ganes de tornar-hi, però per guanyar, i per tornar-hi hem d'estar molt més preparats del que ho vam estar", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

En l'acte també ha participat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ha defensat la importància que l'independentisme tingui objectiu perquè només aleshores "pot avançar" i ser "útil". En aquest sentit, ha fet una crida a superar el 50% dels vots en diverses eleccions, i ha subratllat la importància que l'independentisme creixi allà on té menys força perquè "no es pot alliberar el país a trossets".