Política 08/09/2020

Junqueras defensa l'estratègia d'ERC com l'única guanyadora: "No hi ha dreceres"

Rovira insta l'independentisme a esmenar les febleses del 2017 i obtenir una "majoria imbatible"

Ara
2 min
Pere Aragonès i Marta Vilalta amb una foto d'Oriol Junqueras i Marta Rovira en la trobada de la nova candidatura d'ERC.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretaria general del partit, Marta Rovira, han posat en negre sobre blanc al llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) (Ara Llibres) l'estratègia que defensen els republicans, i aquest dimarts la formació s'ha llançat ja a defensar-la amb un acte de presentació del llibre en què ha participat tota la plana major del partit i en què Junqueras –a través d'una gravació d'àudio– ha defensat la proposta dels republicans com l'única guanyadora: "No hi ha dreceres màgiques", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exvicepresident del Govern ha resumit la proposta estratègica dels republicans en la idea de "ser més i estar millor preparats per tornar-hi", i ha apuntat: "Avui sabem millor que mai que no hi ha dreceres màgiques, si no feina i més feina per arribar a la victòria". Segons Junqueras, el llibre és fruit de tres anys d'anàlisi sobre allò que es va fer bé i allò que va fallar el 2017 i vol ser una proposta estratègica "al servei de tot l'independentisme" sobre la qual poder debatre amb tothom.

En aquest sentit, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a l'independentisme a treballar per esmenar les febleses de la tardor del 2017 i obtenir una "majoria imbatible" per aconseguir la República. Com Junqueras, la dirigent republicana ha avisat que cal "ser més" i explorar la via del diàleg i la negociació. Tanmateix, ha avisat que si l'Estat no assumeix el referèndum, el país "haurà treballat per ser més i estar més ben preparat" per tornar a fer un embat amb l'Estat i guanyar-lo.

Mirant enrere, Rovira ha dit que cal aprendre de les febleses que va mostrar l'independentisme el 2017 i que, tot i que l'embat de l'1-O "es va guanyar perquè el referèndum es va fer", a partir d'aquell dia es va començar a perdre força. A més, ha admès que hauria fet falta una participació més alta per tenir més legitimitat a nivell intern i, sobretot, internacional, i en aquest sentit ha apuntat que hi va haver llocs del país on no hi va haver gaire participació. "Tenim moltes ganes de tornar-hi, però per guanyar, i per tornar-hi hem d'estar molt més preparats del que ho vam estar", ha dit.

En l'acte també ha participat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ha defensat la importància que l'independentisme tingui objectiu perquè només aleshores "pot avançar" i ser "útil". En aquest sentit, ha fet una crida a superar el 50% dels vots en diverses eleccions, i ha subratllat la importància que l'independentisme creixi allà on té menys força perquè "no es pot alliberar el país a trossets".

stats