La Junta Electoral exigeix a TV3 que compensi el PDECat per haver sobrerepresentat Junts

També obre un expedient per infracció electoral a la CCMA

2 min
Els estudis de TV3 en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa Junta Electoral considera que la cobertura informativa de TV3 sobre la campanya electoral del 14-F vulnera "l'obligació de proporcionalitat". En concret, l'òrgan ha detectat que durant el Telenotícies migdia i el Telenotícies vespre la cadena ha sobrerepresentat Junts en detriment del PDECat. Arran d'un recurs presentat pel partit d'Àngels Chacón, la Junta Electoral demana a TV3 que "repari el desequilibri" els dies que queden de campanya. Per tot plegat, la Junta Electoral ha obert un expedient per infracció electoral a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). També sol·licita a la CCMA que li entregui "immediatament" el detall de tota la cobertura informativa duta a terme des que va començar la campanya. A més, li exigeix que aporti diàriament el guió detallat dels dos telenotícies emesos el dia anterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs presentat pel PDECat estableix que entre el 29 de gener i el 4 de febrer el TN migdia i el TN vespre van dedicar un total de 8 minuts i 30 segons a Junts. El partit d'Àngels Chacón, en canvi, va rebre una cobertura de 7 minuts i 25 segons. El PDECat recorda que aquests temps no es corresponen als que pertocarien segons les últimes eleccions autonòmiques. Segons el recompte presentat al recurs, el PDECat és el segon partit amb menys temps dedicat als Telenotícies migdia i Vespre, per damunt de Vox (52 segons) i darrere En Comú Podem (8 minuts 25 segons), la CUP (8 minuts i mig), Junts (8 minuts i mig), Ciutadans (8 minuts 51 segons), el PP (8 minuts 53 segons), el PSC (9 minuts 25 segons) i ERC (10 minuts 27 segons).

Com a resposta al recurs presentat, la CCMA ha reconegut que la presència del PDECat als informatius diaris és "lleugerament inferior" a la de la resta de partits i ha dit que, en la segona setmana de la campanya electoral, té previst dur a terme "els ajustos necessaris" per establir la proporcionalitat marcada.

Vox es queixa que se l'exclou de la cobertura informativa

En paral·lel, la Junta Electoral també ha resolt un recurs presentat per Vox en què el partit es queixa que se l'ha exclòs de la cobertura informativa del Telenotícies vespre. La CCMA ha respost a aquest recurs al·legant que el partit ha tingut representació en espais com el mateix TN vespre i també a Els matins de TV3 i al canal 324. TV3 diu que "si fins ara aquesta formació ha sortit poc és perquè ha fet pocs actes i de petit format". Sobre el recurs, la Junta Electoral considera que no s'ha vulnerat la cobertura informativa establerta per llei però demana a la CCMA que li proporcioni un informe detallat sobre l'atenció que s'ha dedicat al partit d'extrema dreta.

stats