Corrupció
Política08/03/2023

El jutge del 3% imputa David Madí en el cas d'Ambulàncies Egara

L'empresari i antiga mà dreta d'Artur Mas també està esquitxat pel cas Triacom

ARA

BarcelonaFa vuit anys que l'escàndol del 3% s'investiga als tribunals i no cessen les ramificacions que es van incorporant al dossier del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. L'última és la de l'empresa Ambulàncies Egara, que gestiona el transport sanitari a diverses zones de Catalunya, i que la setmana passada va ser escorcollada en una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Aquest dimecres ha transcendit que un dels imputats en aquesta nova causa és l'empresari i antiga mà dreta d'Artur Mas David Madí, segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts judicials a l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Madí, de fet, ja estava esquitxat pel cas Triacom, la productora que va facturar 31,3 milions a TV3 amb un sobrecost que la policia considera que va ser del 50% i que s'hauria destinat a pagar factures falses que sufragaven despeses electorals de CDC i altres pagaments relacionats amb la trama del 3%. Empreses del mateix Madí van cobrar directament 420.000 euros de Triacom, malgrat que l'empresari assegura que en cap cas de forma irregular. "És un muntatge barroer", ha expressat a RAC-1 en referència al cas de l'empresa d'ambulàncies, de la qual el jutge sospita que hauria aconseguit tres contractes fraudulents el 2015.

Cargando
No hay anuncios

A més de Madí, el jutge Pedraz també ha imputat els emprearis Fermí Ferran Calzada, Alejandro García-Gascón i també Óscar Simón García, vinculats a la direcció d'Ambulàncies Egara; i a Maria José Cordovilla, Juan Alberto Arqués i a José Ramón i Manuel Castarlenas. Tots ells seran citats a declarar pròximament.

Madí va ser condemnat ara fa uns mesos en primera instància a 14 mesos de presó per frau donant per provada la seva participació en la trama de factures falses de Triacom. Al fil d'Ambulàncies Egara s'hauria arribat precisament estirant el de Triacom, i tots dos provenen de la causa original del 3%, que està a un pas de judici amb l'exgerent de Convergència i exconseller Germà Gordó com un dels principals acusats. La Fiscalia Anticorrupció li demana 19 anys de presó, i el conjunt de multes que es reclamen arriba als 300 milions d'euros. El finançament il·legal de CDC, amb la presumpta manipulació d'adjudicacions d'obra pública, és al centre de totes les investigacions.