Triacom, productora investigada pel 3%, va pagar més de 400.000 euros a empreses de David Madí, segons 'Eldiario.es'

L'administrador de la productora també va sufragar els costos del despatx de l'exdirigent de CDC

ARA
2 min
David Madí en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa productora Triacom, investigada pel cas 3%, va abonar almenys 412.000 euros entre el 2011 i el 2013 a empreses vinculades a David Madí, exdirigent de CDC, segons publica Eldiario.es. A part d'això, el principal administrador de Triacom i exgerent de TV3, Oriol Carbó, també va assumir a través d'una de les seves societats particulars tots els costos d'obrir i mantenir durant sis mesos el despatx privat de Madí, que ascendeixen als 9.000 euros. Aquesta informació arriba després que el mateix mitjà avancés que la productora va facturar 31,3 milions a TV3 amb un sobrepreu superior al 50%. L'excedent, segons la investigació policial, anava destinat a pagar factures falses que sufragaven despeses electorals de la campanya de CDC del 2010 i pagaments relacionats amb la trama del 3% a Lleida.

Davant d'aquesta investigació, la defensa de Madí sosté que totes les factures que les seves empreses van emetre a Triacom “responen a serveis realment prestats i acreditats” i ha recorregut la decisió del jutjat de Barcelona d'enviar la causa de Triacom en la qual Madí està acusat a Madrid perquè s'uneixi al cas 3% que instrueix l'Audiència Nacional. Concretament, l'empresa Nubul Consulting, un 97% propietat de Madí, va emetre factures a Triacom per valor de 71.000 euros el 2011, 84.000 euros el 2012 i 54.000 el 2013. ICAT Desenvolupament –Madí controla el 70% de l'empresa– va facturar 79.000 euros a la productora el 2012. També IKI Cat XXI, administrada per Madí i en un 50% en mans d'ICAT Desenvolupament, va obtenir 124.000 euros procedents de Triacom el 2011.

Amb tot això sobre la taula, els Mossos i la Guàrdia Civil dubten sobre la "veracitat dels serveis facturats" perquè els conceptes són molt "genèrics". Alhora, detecten una mecànica de "fragmentació de factures" entre les tres empreses administrades per Madí. També hi ha incoherències, com encàrrecs anteriors a la mateixa fundació de l'empresa i pagaments que arriben abans i tot de l'emissió de la factura. Els investigadors també es fixen en l'estructura de les societats. Per exemple, ICAT Desenvolupament estava participada en un 25% per Comtria Inversions, de la qual tenia un 25% Josep Lluís Vilaseca, ex cap jurídic de TV3 i després de Mediapro, multinacional que alhora controlava el 10% de Triacom. Un altre 25% d'ICAT Desenvolupament estava sota control d'Ifluocat, una societat connectada amb l'entramat de factures falses de la Diputació de Lleida.

“Es comprova que el 2012 hi ha una correlació entre les factures emeses per ICAT Desenvolupament a Triacom i altres emeses per Triacom a Benito Arnó [constructora de la trama de la Diputació de Lleida] posteriorment i pràcticament pels mateixos imports”, assegura l'informe policial.

El despatx de Madí

Els investigadors també assenyalen les despeses sufragades per Carbó –administrador de Triacom– del despatx de Madí, que sumen 9.000 euros amb electrodomèstics, mobiliari i fins i tot material d'escriptori com bolígrafs i gomes. Preguntat per la policia, Carbó va contestar que Madí era el seu "amic" i el "va ajudar". En canvi, la defensa de l'exdirigent de CDC sosté que era un "contracte de préstec" que es va saldar i que han aportat aquesta documentació als investigadors. En anys anteriors, les empreses personals de Carbó ja havien tingut com a proveïdora la dona de Madí, Sandra Buenvaron.

stats