Corrupció
Política 08/03/2023

El jutge del 3% imputa David Madí en el cas d'Ambulàncies Egara

L'empresari i antiga mà dreta d'Artur Mas també està esquitxat pel cas Triacom

ARA
2 min
David Madí entrant a la ciutat de la justícia

BarcelonaFa vuit anys que l'escàndol del 3% s'investiga als tribunals i no cessen les ramificacions que es van incorporant al dossier del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. L'última és la de l'empresa Ambulàncies Egara, que gestiona el transport sanitari a diverses zones de Catalunya, i que la setmana passada va ser escorcollada en una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Aquest dimecres ha transcendit que un dels imputats en aquesta nova causa és l'empresari i antiga mà dreta d'Artur Mas David Madí, segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts judicials a l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Madí, de fet, ja estava esquitxat pel cas Triacom, la productora que va facturar 31,3 milions a TV3 amb un sobrecost que la policia considera que va ser del 50% i que s'hauria destinat a pagar factures falses que sufragaven despeses electorals de CDC i altres pagaments relacionats amb la trama del 3%. Empreses del mateix Madí van cobrar directament 420.000 euros de Triacom, malgrat que l'empresari assegura que en cap cas de forma irregular. "És un muntatge barroer", ha expressat a RAC-1 en referència al cas de l'empresa d'ambulàncies, de la qual el jutge sospita que hauria aconseguit tres contractes fraudulents el 2015.

A més de Madí, el jutge Pedraz també ha imputat els emprearis Fermí Ferran Calzada, Alejandro García-Gascón i també Óscar Simón García, vinculats a la direcció d'Ambulàncies Egara; i a Maria José Cordovilla, Juan Alberto Arqués i a José Ramón i Manuel Castarlenas. Tots ells seran citats a declarar pròximament.

Madí va ser condemnat ara fa uns mesos en primera instància a 14 mesos de presó per frau donant per provada la seva participació en la trama de factures falses de Triacom. Al fil d'Ambulàncies Egara s'hauria arribat precisament estirant el de Triacom, i tots dos provenen de la causa original del 3%, que està a un pas de judici amb l'exgerent de Convergència i exconseller Germà Gordó com un dels principals acusats. La Fiscalia Anticorrupció li demana 19 anys de presó, i el conjunt de multes que es reclamen arriba als 300 milions d'euros. El finançament il·legal de CDC, amb la presumpta manipulació d'adjudicacions d'obra pública, és al centre de totes les investigacions.

stats