Política 21/03/2013

El jutge imputa dos ex alts càrrecs de l'ACM per presumpta malversació de fons

Josep Maria Matas i Xavier Solà declararan el pròxim 17 d'abril

Acn
1 min

BarcelonaEl jutge ha imputat l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Josep Maria Matas, i l'excap dels serveis jurídics, Xavier Solà, per presumpta malversació de fons públics a l'entitat municipalista, segons fonts judicials. Tots dos estan citats a declarar com a imputats el pròxim 17 d'abril. El jutge ha admès a tràmit la querella que va presentar la fiscalia contra els dos ex alts càrrecs per suposats delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i negociacions prohibides a funcionaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el fiscal, s'haurien lucrat de fons de l'entitat mitjançant empreses seves o amb sous desmesurats entre els anys 2005 i 2011. El jutge també ha decidit citar a declarar Ramon Grau, José Escoda i Lluís Tresserres el pròxim 29 d'abril.

Segons la querella que va presentar la fiscalia eal mes de febrer, Matas i Solà haurien aconseguit desviar milers d'euros dels comptes de l'ACM mitjançant falsos convenis i treballs realitzats per empreses del seu entorn, mentre que, a través de la Fundació Privada d'Habitatge Públic de Catalunya (FPHP), vinculada a l'entitat municipalista, haurien aconseguit increments patrimonials notables d'empreses immobiliàries també vinculades a ells.

stats