Política 10/09/2015

Un jutge remet al TSJC una querella contra Mas per no actuar contra els xiulets a l'himne espanyol

Acusen el president de la Generalitat d'"omissió del deure de perseguir delictes"

Efe
1 min
Els aficionats del Barça i de l'Athletic han xiulat l'himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei / JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per omissió del deure de perseguir delictes, després de no intervenir quan al maig es va xiular l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte, a què ha tingut accés l'agència Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez, acorda iniciar diligències prèvies respecte a la querella pel mateix delicte contra el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ja que en el seu cas, a diferència de Mas, no té la condició d'aforat.

La querella va ser interposada per l'Associació Pro Justícia Segle XXI, que va denunciar Mas i Batlle en relació amb els xiulets que es van produir el 30 de maig al Camp Nou, amb motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei.

En el seu escrit, el jutge acorda remetre la part de la querella vinculada a Artur Mas a la sala civil i penal del TSJC, perquè pugui pronunciar-se sobre la seva admissió, atesa la condició que té d'aforat.

Respecte a Batlle, el magistrat remarca que "tenint en compte que els fets podrien ser, de moment i a falta de més concreció, constitutius d'un delicte de no perseguir delictes", en relació amb el delicte d'injúries contra el rei i ultratge als símbols d'Espanya, és procedent incoar diligències prèvies.

En el seu cas, amb caràcter previ a l'admissió de la querella, el jutge requereix al denunciant que aporti una fiança de 500 euros per exercir l'acció popular.

stats