Política 10/03/2014

Un jutjat investiga qui va filtrar al diari 'La Razón' les fotos del DNI dels jutges favorables a la consulta

Segons els denunciants, es podria tractar d'un delicte de descobriment i revelació de secrets

Efe
1 min

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia presentada per 22 jutges pro consulta després de la publicació en un diari de les fotos del seu DNI i ha ordenat a la Policia Nacional que identifiqui les persones que suposadament van accedir a la base de dades d'aquests documents per filtrar-los. En una interlocutòria, el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona acorda obrir una investigació per la denúncia presentada per una vintena de jutges i magistrats pro consulta, que sospiten que algú va entrar de forma irregular als fitxers de la base de dades de DNI per obtenir imatges i dades seves per a la seva divulgació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els denunciants sostenen que prop de 25 de les fotografies que el passat 3 de març va publicar el diari 'La Razón' per identificar la trentena de jutges que donen suport al manifest a favor de la consulta sobiranista són les que figuren a la seva fitxa del carnet d'identitat. Segons els denunciants, en cas que fos cert que algú va accedir a les seves fitxes i va divulgar el seu contingut, es podria tractar d'un delicte de descobriment i revelació de secrets.

Davant aquesta situació, el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha ordenat a la Policia Nacional que elabori un atestat per determinar les circumstàncies d'aquest cas i per identificar-ne els possibles autors.

El jutge remarca en la interlocutòria que de moment no existeix cap autor conegut d'aquest possible delicte, ja que la denúncia no va contra 'La Razón', sinó contra qui suposadament va accedir de forma irregular al banc de dades del DNI.

stats