Política 05/11/2021

Un jutjat investiga si Millet ha fet desaparèixer objectes seus que havien de ser embargats

L'expresident del Palau de la Música havia de lliurar els objectes per restituir el saqueig xifrat en 23 milions d'euros

ARA
1 min
Félix Millet arribant a la Ciutat de la justícia

Fèlix Millet torna a topar amb la justícia. L'expresident del Palau de la Música està investigat per un jutjat de Granollers per la desaparició de diversos objectes de valor de la seva mansió de l'Ametlla del Vallès que havien de ser embargats, segons ha informat El País i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'embargament dels objectes desapareguts corresponia al pagament de part dels diners desviats del Palau de la Música. El saqueig, xifrat en 23 milions d'euros, va començar a començaments dels 2000, i va fer que Millet acabés condemnat per malversació de diners públics, apropiació indeguda i blanqueig de capitals, entre altres delictes contra la hisenda pública.

Els objectes embargats que han desaparegut són un piano de cua, un capçal de llit del segle XVIII, uns ullals d'ivori, una desena de figures d'animals també d'ivori i tres figures de pedra amb motius africans. Són objectes que formen part dels 44 béns mobles que el 2012, en plena instrucció del cas Palau, el jutge va embargar després d'ordenar el registre de l'habitatge.

L'obertura de la investigació, arran d’una denúncia de l'Agència Tributària, es va fer el maig passat, tot i que s'està pendent encara de fixar data per a la declaració de Millet, que ja té una condemna de gairebé deu anys de presó pel cas Palau. Tot i demanar un indult al govern espanyol, el juny del 2020 va ingressar a presó, on segueix encara.

stats