Política 18/02/2016

La portaveu de l'Ajuntament de Madrid demana "disculpes" per manifestar-se amb el pit descobert a la capella de la Complutense

Rita Maestre explica durant el judici que va posar-se en contacte amb l'arquebisbe per explicar-li el sentit de la protesta i revela que Osoro va acceptar també les seves disculpes

Efe
1 min
Rita Maestre i Héctor Meleiro, durant el judici

MadridLa portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, ha demanat "disculpes" per si va ofendre algú en la protesta en què va manifestar-se amb el pit descobert a la capella de la Universitat Complutense de Madrid l'any 2011. Segons ha dit, la seva intenció no era atemptar contra els sentiments religiosos, el delicte pel qual se la jutja aquest dijous i pel qual el fiscal demana un any de presó. També es jutja pel mateix l'integrant de Podem a la Comunitat de Madrid Héctor Meleiro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maestre ha defensat que va ser una "protesta pacífica", en què només va treure's la samarreta i va quedar-se amb sostenidors en veure que ho feien les altres companyes però ha afirmat que "el pit despullat no ha de ser una cosa ofensiva". La portaveu ha insistit que l'objectiu de la protesta era reivindicar que la universitat pública d'un estat aconfessional no hauria de tenir una capella.

Encara que ha afirmat que "no era conscient que estava cometent un delicte", ha admès que vistes les conseqüències "no ho tornaria a fer".

Les disculpes acceptades de l'arquebisbe

Maestre ha revelat que va posar-se en contacte amb l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, per explicar-li quin era el sentit de la protesta i demanar-li disculpes. Segons ha recordat, Osoro va acceptar el perdó de Maestre i li va dir que és important que des de les institucions i els càrrecs públics es defensi i es respecti la llibertat religiosa.

stats