Política 14/04/2018

El govern espanyol ja estudia denunciar el Parlament per la querella contra Llarena

L'executiu de Rajoy creu que l'acció de la cambra pot ser constitutiva d'un delicte de malversació

Europa Press / Efe
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, durant el ple del 5 d’abril passat a l’hemicicle de la cambra catalana.

ZamoraEl govern espanyol ja estudia la possibilitat de denunciar per malversació de fons públics la mesa del Parlament per la querella contra el jutge del Suprem Pablo Llarena, i ho faria per la via penal, no a través del Tribunal Constitucional. Així ho han confirmat aquest dissabte fonts de l'executiu de Mariano Rajoy, que asseguren que l'Advocacia de l'Estat ha demanat documentació sobre la decisió de la cambra. No concreten, això sí, quina documentació ni a qui s'ha demanat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesa del Parlament va aprovar aquest divendres la proposta del president de la Cambra, Roger Torrent, de querellar-se contra Llarena per presumpta prevaricació malgrat l'oposició expressada pels lletrats de la cambra. L'acord, aprovat amb els vots de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC, es va adoptar després que el jutge es negués un dia abans a excarcerar Jordi Sànchez per poder assistir al debat d'investidura.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ja va avisar aquest divendres que si la querella "la pagava" el Parlament podria estar incorrent en un delicte de malversació de fons públics. Al seu entendre, "l'únic que ha de fer" la cambra catalana i que "incompleix" des de les eleccions del 21 de desembre és triar un candidat que compleixi la llei, "estigui en condicions de governar" i es dediqui a "atendre els interessos generals dels ciutadans". També el ministre d'Educació i portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha advertit que la querella del Parlament de Catalunya pot constituir "malversació de fons, a part d'altres delictes".

stats