Política 27/12/2014

L'alcalde de Valladolid que no pujaria a un ascensor amb una dona diu que serà difícil substituir-lo

Francisco Javier León de la Riva, que espera la decisió del PP sobre si l'escull com a candidat a l'alcaldia per setè cop consecutiu, afirma que ha deixat una "empremta" important a la ciutat

Europa Press / Ara
2 min
Francisco Javier León de la Riva, alcalde de Valladolid / EFE

BarcelonaEl polèmic alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva, ha assegurat que si el Partit Popular no l'escull com a candidat a l'alcaldia de la ciutat "serà difícil" substituir-lo per l'"empremta" que considera que ha deixat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista concedida a Europa Press, De la Riva s'ha mostrat disposat a ser candidat del PP per setè cop consecutiu i ha recalcat que si es presenta no es veu perdent les eleccions.

“No serà fàcil substituir-me, no perquè no hi hagi gent més capacitada, sinó perquè deixes una empremta que és difícil d'esborrar", ha dit l'alcalde, que ha afegit que si porta ja 20 anys en el càrrec és per la seva "personalitat forta".

Sobre aquesta “personalitat”, i les polèmiques que ha creat amb declaracions que s'han considerat masclistes i irrespectuoses, l'alcalde de Valladolid ha reconegut que "a certes edats és difícil canviar els hàbits", però que tot i això tracta de "controlar" determinades expressions o contenir-se en certs moments.

De la Riva té un llarg currículum de frases desafortunades, com quan va assegurar en una ràdio que tenia “certa recança” a pujar a un ascensor amb una dona per si aquesta simulava una violació. En l'entrevista, sobre aquest comentari, ha dit que el va fer com si estigués "prenent una canya amb uns amics", ja que es trobava en una emissora, a Onda Cero, on se sent "com a casa". Després d'allò, ha recordat, va demanar disculpes i assegura que ho porta "amb resignació cristiana".

L'alcalde també va dir, després que una noia de la ciutat denunciés una violació en un parc, que no podia posar un policia a cada parc de Valladolid, i va afegir: “A vegades, a les sis de la matinada, una dona jove ha d'anar amb compte per on va".

I el 2010, quan Leire Pajín va ser nomenada ministra de Sanitat amb el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, va afirmar en una entrevista a la mateixa emissora que quan veia la cara i els llavis ("morritos") de Pajín "sempre" pensava el mateix, però que preferia evitar dir-ho en directe. Pajín era, segons ell, "una noia preparadíssima, hàbil, discreta, que repartirà condons per tot arreu i que serà l'alegria de la festa".

stats