Política 04/10/2017

Rodes rebentades de matinada en almenys quatre municipis gironins

Veïns de Girona, Verges, Medinyà i Sarrià de Ter s'han llevat amb danys als seus vehicles

Ara
1 min
La policia científica obté proves de les rodes punxades

BarcelonaEls veïns de Verges (Baix Empordà) han comprovat aquest matí amb sorpresa com les rodes de 120 dels seus cotxes han aparegut rebentades. I no han estat els únics. Segons dades dels Mossos, a Merdinyà s'han punxat les rodes a 13 cotxes. A Sarrià de Ter, han trobat 16 cotxes amb les rodes punxades o desinflades. A Llagostera 5 vehicles amb les rodes punxades i a Girona, hi ha 13 cotxes amb les rodes punxades. A més, a la capital gironina, també han trobat 10 vehicles amb els vidres trencats al pàrking de darrere del col·legi dels Maristes, i investiguen si estan relacionats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha sigut el primer a denunciar-ho. Ho ha fet a Catalunya Ràdio. "Ens hem despertat amb aquesta bretolada. Ara posarem la denúncia. Som un poble llaminer", ha assegurat l'alcalde del poble, governat per la CUP i d'on és el cantant i diputat de Junts pel Sí Lluís Llach. Precisament, Llach ha denunciat la situació a través de les xarxes socials.

Segons ha assegurat l'alcalde, tots els cotxes aparcats al poble tenien rodes rebentades. Alguns, totes quatre. L'atac arriba després que ahir molts veïns es manifestessin a la població de manera pacífica contra la repressió policial. Els propietaris dels cotxes presentaran una denúncia conjunta. Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a l'agència Efe els fets, encara que no han pogut quantificar el nombre de vehicles afectats, i han assenyalat que n'investiguen l'autoria.

Sant Julià de Ramis i Medinyà obriran una caixa de solidaritat per pagar les rodes punxades i estan parlant amb altres municipis per coordinar-se i sumar adhesions. A més, avui es farà un acte a Medinyà de suport als afectats.

stats