Política 04/05/2017

L'AMI anuncia que dos regidors del PP s'han inscrit a l'Assemblea d'Electes de Catalunya

Fernando Moya i Josefa Redondo han comunicat que es tracta d'una confusió i que volien donar-se d'alta a l'identificador digital 'IdCat'

Ara
1 min
En marxa l’assemblea de càrrecs electes

TàrregaLa presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha comunicat aquest dijous que dos regidors del PP s'han inscrit a l'Assemblea d'Electes de Catalunya, l'organisme que prepara el sobiranisme per respondre a una hipotètica intervenció de l'autonomia catalana per part del govern espanyol. "Els dos regidors del PP estan donant una lliçó de democràcia al seu partit", ha opinat Lloveras en l'atenció als mitjans de comunicació posterior a la reunió de l'executiva de l'AMI a Tàrrega.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea d'Electes suma 3.000 dels 9.000 electes catalans, entre parlamentaris -de les cambres catalana, espanyola i europea- i representants locals. Es va presentar el passat mes d'octubre i l'objectiu de l'AMI és que sigui un òrgan "preparat" per tot el que pugui passar en la "recta final" del Procés. "El món local està preparat pel referèndum. Som transversals i ho demostren els dos regidors del PP inscrits a l'Assemblea d'Electes", ha afegit Lloveras aquest dijous.

Els dos regidors en qüestió són Fernando Moya i Josefa Redondo, tots dos a l'oposició a l'ajuntament de Begues (Baix Llobregat). Fonts de l'AMI han explicat a l'ARA que tots dos van validar la inscripció quan se'ls va trucar per confirmar que no es tractava d'un error.

Els regidors del PP a Begues han manifestat a través d'un comunicat que es van donar d'alta a l'AECAT pensant-se que era l'IdCat, encarregat de gestionar la identitat digital a internet. Tots dos han reiterat el seu posicionament contrari al Procés independentista, "tal com demostren dia a dia al consistori i, fins i tot, al Consell Comarcal de Baix Llobregat".

stats