Política 10/06/2016

L'ANC abordarà aquest dissabte el referèndum unilateral d'independència per posar-lo al "centre" del full de ruta

L'Assemblea pretén recuperar la taula d'entitats i partits per redefinir el rumb del procés sobiranista

Núria Orriols
2 min
Unes 3.000 persones participen a l'assemblea general de l'ANC / ARA

Barcelona"La decisió de [Carles] Puigdemont de sotmetre's a una qüestió de confiança obliga tots els actors a resituar-se". Amb aquesta frase, un alt dirigent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) justifica la necessitat d'abordar aquest dissabte una redefinició del full de ruta sobiranista per recuperar l'"embranzida" del procés independentista. L'ANC celebrarà el seu primer secretariat nacional després de la reelecció de Jordi Sànchez com a president i tindrà un plat fort sobre la taula: discutir sobre si situar al "centre" del debat polític el referèndum unilateral.

Segons fonts de l'ANC consultades per l'ARA, l'ordre del dia del secretariat –a banda de diverses qüestions internes– incorpora debatre el nou "paradigma" del procés sobiranista que pot passar, si cal, per reformar el full de ruta de la pròpia entitat aprovat en la última assemblea general. "L'ANC ha d'articular una nova proposta política", assegura un membre del secretariat, ja que considera que després del trencament del pacte de la CUP i Junts pel Sí cal tornar a "teixir" aliances, sobretot a l'entorn dels 'comuns' i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Una de les propostes per redefinir conjuntament el full de ruta sobiranista i retornar a una majoria similar a la del dret a decidir és reactivar la taula de partits i entitats, que va desarticular-se en el moment que es van voler concebre les eleccions del 27 de setembre com un plebisicit.

D'acord amb les mateixes fonts, aquest plantejament del referèndum unilateral ha de lligar amb la resta de vessants del procés: que Puigdemont revalidi la confiança del Parlament, la mobilització del proper 11 de setembre i l'aprovació dels pressupostos del 2017. Alhora, el nou paradigma també haurà d'encaixar amb el procés constituent.

stats