Política 12/07/2014

L'ANC internacionalitza el procés català amb un missatge a Obama sobre el dret a decidir

Un mural gegant a Badalona reclama poder fer la consulta el 9-N amb un missatge en anglès en què s'expressa el desig de votar

Ara
1 min
Un mosaic de l'ANC a Badalona. MANOLO GARCIA

BadalonaEl mosaic de l'ANC amb un missatge per al president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat el tret de sortida de la campanya amb la qual es vol "internacionalitzar" el procés sobiranista català i reclamar el dret a votar en la consulta del 9-N. El mosaic a Obama s'ha desplegat aquest migdia a Badalona, amb un mural de 15x30 metres amb la cara del president nord-americà i el missatge: "Mr President, Catalans Vote Freedom #9N2014".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya seguirà el 20 de juliol, a Deltebre, amb un mural dedicat del futur president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, i del president del Parlament Europeu, Martin Schulz. El 26 de juliol, a Lleida, la protagonista serà la cancellera alemanya Angela Merkel. El 3 d'agost la cara del president de la república francesa, François Hollande, lluirà al Port de Salau. El 'premiere' britànic, David Cameron, és l'escollit per al cap de setmana del 9 i 10 d'agost a Vic. El 16 d'agost serà per al primer ministre italià, Mateo Renzi, des de Tarragona.

El 23 d'agost a Prada de Conflent s'exhibirà el mural del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon. La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, apareixerà en el mural del 24 d'agost a Sant Pere Pescador. Montserrat serà el lloc que acollirà el mural del papa Francesc el 30 d'agost. L'últim cap de setmana abans de la Diada serà també l'últim per a la campanya d'estiu. A Vilanova i la Geltrú es podrà veure el mural del primer ministre de Suècia, Fredik Reinfeldt. Cada mural ha costat 2.700 euros.

stats