Política11/04/2017

L'ANC pressiona el Govern pel referèndum: "Assumim el mandat sense embuts o pas al costat"

Jordi Sànchez també demana que es deixi d'"especular" amb unes hipotètiques eleccions

Ara

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, demana que s'assumeixin responsabilitats i es posi la directa cap al referèndum. Arran de la informació que publica aquest dilluns l'ARA, el líder de l'ANC demana a tots els membres del Govern que s'"assumeixi sense embuts el mandat" del referèndum o es faci un "pas al costat".

Cargando
No hay anuncios

Sànchez també demana que es deixi d'especular amb unes hipotètiques eleccions al Parlament, ja que el mandat és cap a la consulta.

Divisió al Govern per decidir qui compra les urnesL'ANC respon així als dubtes en el si del Govern sobre qui assumeix les responsabilitats en les licitacions que tenen a veure amb el referèndum. Malgrat l'acord de Govern del 21 de març, que hipotèticament havia de donar cobertura a tots els alts càrrecs per dur a terme els preparatius del referèndum –sempre sota la premissa d'un eventual estalvi per a unes eleccions autonòmiques–, la qüestió de la responsabilitat no està resolta. Un dels primers esculls ha estat la compra d'urnes: mentre Vicepresidència vol que les compri Governació, el departament que dirigeix Meritxell Borràs demana una ordre per escrit i, de moment, la conselleria d'Oriol Junqueras no accedeix a fer-ho.