EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 27/04/2011

Patxi López, en defensa de Bildu

Considera que la justícia no ho tindrà tan fàcil per il·legalitzar llistes “no contaminades” d'EA i Alternatiba

Efe
1 min

BarcelonaEl lehendakari, Patxi López, ha opinat avui que la Justícia no ho tindrà gens fàcil per il·legalitzar Bildu, com demanen el govern espanyol i el PP. La Justícia "té un gran paper", ja que ha d'adoptar "una decisió molt complicada" sobre les llistes de la coalició Bildu, formada per EA i Alternatiba, partits que "no estan contaminats per ETA" però que pretenen concórrer a les eleccions amb independents de l'esquerra abertzale.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una conferència a Bilbao, López ha demanat "respecte a les decisions judicials", abans i després que es produeixin, i no com "una forma de rentar-se les mans", sinó com "reivindicació que els governs o els partits no poden ni pressionar ni substituir la Justícia ". Segons ha dit, "atacar preventivament el sistema judicial o utilitzar el terrorisme per debilitar l'adversari polític és, a més de miserable, un enorme risc democràtic que acabarem pagant".

Segons la seva opinió, "és lògic" que el Govern lliuri als tribunals els informes elaborats per les forces de seguretat de l'Estat "en què es diu que Bildu pot haver nascut d'una estratègia d'ETA", "perquè la Justícia decideixi". Però, "també és comprensible que la immensa majoria dels bascos pensem que Eusko Alkartasuna o Alternatiba ni estan contaminats, ni juguen en l'estratègia d'ETA", perquè "són partits de trajectòria clarament democràtica", ha afegit. A més, aquestes dues formacions "creuen en la bona voluntat de l'esquerra abertzale per avançar en aquest camí d'integració democràtica".

stats