EL CAS DE LES ESCOLTES
Política 14/02/2013

L'empresa que va contractar el PSC té la seu davant de La Camarga

Zaragoza nega l'espionatge però admet relacions amb filials de Método 3

Sara González
3 min
L'empresa que va contractar el PSC té la seu davant de La Camarga

BarcelonaTecnologic Gratis i Clarte Business Consulting SL. Són els noms de les companyies de seguretat del mateix grup empresarial de l'agència de detectius Método 3 que el PSC diu ara que va contractar en quatre ocasions (els anys 2009 i 2011) per garantir la seguretat de la seva seu i fer una escombrada de micròfons. El diputat del PSC al Congrés i exsecretari d'organització José Zaragoza va negar ahir haver encarregat espionatges a rivals i va titllar de "falsa" la factura que El Mundo li va atribuir i segons la qual hauria ordenat l'enregistrament de la conversa entre la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga. Tot i això, l'ARA va comprovar ahir que l'empresa de seguretat que el PSC admet haver contractat està tot just davant d'aquest restaurant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'exsecretari d'organització, el partit va contractar l'any 2009 els serveis de Tecnologic Gratis -que l'any 2011 va canviar el nom pel de Clarte Business Consulting SL- en tres ocasions per fer "auditories de seguretat, anàlisi de defectes i inversions en protecció". Van actuar, segons Zaragoza, per "recomanació" d'experts, ja que aleshores eren el partit de govern i perquè anys enrere la seu va patir un atemptat dels Grapo. La quarta vegada que es van sol·licitar els seus serveis va ser l'any 2011 per "comprovar que no hi havia micròfons" als despatxos de la seu del PSC, tot i que dirigents de l'aparell aleshores asseguren no recordar-ho. "Estaven una mica paranoics, no hi havia micròfons",va dir Zaragoza en referència als seus companys.

Tot i això, Clarte Business Consulting, l'empresa suposadament de seguretat que va fer el registre al PSC i ubicada a l'entresòl del número 124 del carrer Aribau de Barcelona, consta com una empresa de "prestacions de serveis informàtics". I ni tan sols té pàgina web o telèfon habilitat al públic. Al seu portal tampoc hi ha cap cartell, malgrat que figura com a empresa activa. "Clarte Business? No, aquí hi viu un fill d'una empresa que es diu Método 3", va respondre una veïna de l'edifici preguntada per l'ARA. En tot cas, Método 3 no va confirmar ni desmentir que aquesta mena d'empresa fantasma formés part del seu grup. A més, com a administradora única de Clarte Consulting consta una altra empresa, Marítimo 15 SL, dedicada a l'adquisició, administració i explotació d'immobles i que està administrada per Fernando Gabriel Fernández Lado. La fundadora de Método 3, ara en procés de liquidació, és Marita Fernández Lado i el seu fill Francisco Marco Fernández n'és el director general.

Sigui com sigui, Zaragoza va negar ahir que el PSC hagi tingut "relació contractual amb Método 3". També ho va negar el primer secretari, Pere Navarro. Zaragoza va subratllar que "és falsa la informació que s'ha publicat, que és fals que hi hagués un encàrrec d'espiar ningú i que també és falsa la factura que ha aparegut" i que, per aquest motiu, els seus advocats estudien presentar una querella contra els mitjans que considerin que han vulnerat el seu honor. També Camacho ja ha fet efectiva la denúncia als jutjats contra Método 3 i ho ha denunciat davant la policia perquè s'investiguin les escoltes il·legals.

El restaurant La Camarga, que va contractar dimarts a la nit una empresa de seguretat perquè escorcollés l'espai per si hi havia micròfons i no hi va trobar absolutament res, estudia si emprèn mesures legals contra El Mundo .

"No es parla prou dels delictes"

"S'està parlant més de la gravació que dels delictes d'aquesta gent", va lamentar ahir María Victoria Álvarez. Sense mencionar CiU en cap moment com a responsable de l'espionatge, va insistir que la publicació de notícies de la gravació "està sortint d'ells, per desviar l'atenció". "Ha estat un seguiment que se m'ha fet perquè se sap que jo sé moltes coses", va afegir. Álvarez va demanar que s'investigui aquest assumpte, que el mateix Zaragoza va titllar "d'història rocambolesca, absurda i delirant".

stats