Política 11/09/2015

L'esquerra independentista i anticapitalista es manifesta per reivindicar els Països Catalans i el feminisme

Centenars de persones omplen el Born convocades per col·lectius anticapitalistes com la CUP, el SEPC, Endavant o Arran

Ara
1 min
El públic congregat davant del Born CC escolta atentament les intervencions dels membres de la CUP. / ACN

BarcelonaLa tradicional manifestació de l'esquerra independentista ha reunit centenars de persones que s'han aplegat a la cruïlla entre el carrer Marina i la Meridiana en acabar la Via Lliure. La marxa, convocada per col·lectius de l'esquerra anticapitalista (CUP, Arran, Endavant, SEPC, Alerta Solidària i la Coordinadora Obrera Sindical), s'ha desenvolupat sota el lema 'Països Catalans, camí cap a la llibertat' i ha acabat a la plaça de davant del Mercat del Born.

Allà, l'exdiputada de la CUP Isabel Vallet ha advertit que aquesta formació no tolerarà "rebaixes en nom de cap moment històric", ni tampoc "cap dilació, ni una segona Transició, ni cap farsa" després del 27 de setembre. L'acte ha tingut un accent marcadament feminista, ja que ha deixat tot el protagonisme a algunes de les dones de la formació, com les candidates Georgina Monge i Anna Gabriel.

Vallet, també, ha asseverat que el procés constituent pel qual advoca la CUP "no són 12 homes tancats en un despatx fumant un pur i fent una constitució, no és una participació de cartó pedra, ni demanar permís a Madrid per gestionar el capitalisme".

El candidat, Antonio Baños, s'ha limitat a exercir de presentador de l'acte, en el qual els parlaments s'han combinat amb diferents actuacions musicals.

stats