Política 27/03/2013

L'estat espanyol denuncia Alcanar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà

L'Ajuntament de la població ha rebut un recurs contenciós administratiu del Govern espanyol per haver aprovat aquesta declaració

Acn
1 min

AlcanarL'estat espanyol vol portar als tribunals l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) per haver-se declarat ''territori català lliure i sobirà'' en una moció conjunta entre ERC i CiU que es va aprovar el 6 de novembre passat amb els vots a favor d'aquests dos partits, i en contra, del PSC i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda, la moció també demanava al Parlament de Catalunya que assumeixi la plena sobirania de la nació catalana amb la constitució d'un estat català lliure, independent, democràtic i social.

L'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu argumentant que la moció és ''nul·la de ple dret perquè l'Ajuntament no té competència per dictar-la'', i considera que és contrària al principi de neutralitat.

La denúncia està signada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, però no adjunta els punts de la moció de l'Ajuntament d'Alcanar. En aquest cas, s'hi afegeix una síntesi dels punts de l'acord de l'Ajuntament de Celrà en què es declarava ''territori lliure i sobirà'', aprovat el 18 de setembre del 2012, perquè la delegada considera que és anàloga a la moció del consistori canareu.

Aquesta no és la primera denúncia a un municipi que es declara lliure, ja que altres ajuntaments que han aprovat declaracions similars també han estat denunciats.

stats