Política 16/02/2017

L'ex número 2 de la policia espanyola es desvincula de la memòria USB sobre els Pujol

L'hi va facilitar el seu subordinat a Afers Interns. Eugenio Pino la va intentar obrir sense èxit perquè estava encriptada. La informació que inclou el 'pen drive' ja havia estat facilitada en un altre CD

Ara / Europa Press
2 min
“L’extorsió no ve d’Adrall, sinó del govern espanyol”

MadridL'exdirector adjunt de la policia espanyola Eugenio Pino ha apuntat a qui va ser el seu subordinat a la Unitat d'Afers Interns, Marcelino Martín Blas, per desvincular-se de la memòria USB amb suposades proves aportades sobre el patrimoni de la família Pujol, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata l'ha interrogat aquest dijous durant dues hores i aquest divendres farà el mateix amb Martín Blas. Segons Eugenio Pino, va ser aquest qui li va entregar una memòria USB amb proves sobre la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que ell va mirar d'obrir sense èxit, perquè estava encriptada.

La declaració de Pino ha arribat dos dies després que els perits informàtics de la Policia clonessin el dispositiu de memòria trobat recentment per un dels inspectors de la Brigada Central de Blanqueig i Anticorrupció de la Policia Nacional, adscrita a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). Es tracta del dispositiu de 8 GB de memòria de la marca Toshiba que l'agent va trobar "mentre endreçava els diferents calaixos i armaris del seu despatx".

Els experts de la Unitat d'Investigació Tecnològica (UIT) han comprovat que la informació d'aquesta memòria USB, que té uns 900 registres, guarda relació amb un CD que ja va ser aportat a la causa. El CD en qüestió va ser inclòs en el procediment com a annex de l'informe policial i va aixecar les sospites del jutge i la Fiscalia Anticorrupció sobre una presumpta mala praxi en l'obtenció de proves del cas. Per això, el magistrat va obrir una peça separada, en el marc de la qual declaren els dos ex alts càrrecs de la policia i dos exdetectius de l'agència Método 3.

stats