Política 24/05/2016

Els liberals reclamen un "gran acord més enllà de les sensibilitats de CDC" per impulsar el nou partit

El corrent intern fa arribar les seves propostes a la consellera de la Presidència, Neus Munté, en un dinar a Barcelona

Oriol March
1 min
Artur Mas i el líder dels liberals de CDC, Marc Guerrero

BarcelonaLlibergència, el corrent que agrupa els liberals de CDC, és un dels sectors que porta més mesos movent-se internament per promoure la creació d'un nou partit que agrupi el "centre ampli" sobiranista. Després de la consulta interna de dissabte passat, que va acordar l'impuls d'una nova formació política que reculli "la millor herència" de Convergència, els liberals han organitzat aquest dimarts un dinar col·loqui amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, a qui han traslladat les seves propostes. Munté és una de les peces cobejades en el procés de refundació i forma part d'una confluència sobre el futur de CDC al costat de Jordi Turull, Miquel Buch i David Bonvehí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marc Guerrero, cap de files de Llibergència –corrent molt proper a David Madí, un dels homes més influents de l'entorn d'Artur Mas–, ha assegurat en un comunicat: "Un cop tenim clara la voluntat dels militants i simpatitzants, cal treballar en positiu i més enllà de les sensibilitats del partit per tal de crear una força política amb un gran futur".

Els liberals de Convergència volen un partit "meritocràtic", que celebri primàries i en què hi hagi divisió de poders entre el partit i l'administració.

stats