Política 20/04/2013

L'IEC farà pinya amb Òmnium per tenir estat

M.c.
1 min

Barcelona.L'acadèmia catalana s'implicarà de ple en el debat nacional aquesta primavera. L'Institut d'Estudis Catalans i Òmnium Cultural perfilen la celebració d'unes jornades de reflexió acadèmica per projectar qüestions claus en l'eventual nou estat català. Representants de l'IEC i Òmnium tenen previst de reunir-se la setmana vinent per començar a dissenyar i concretar les jornades i els ponents que hi prendran part. Tenen intenció de presentar-les públicament el mes que ve. Segons ha pogut saber l'ARA, les jornades es dividiran en dos blocs: una primera fase serà aquesta primavera a la seu d'Òmnium i una segona, amb el gruix de les ponències i debats, a la tardor, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, just després de la Diada Nacional, entre el setembre i el novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les ponències volen posar damunt la taula qüestions estratègiques en matèria de llengua, cultura, educació, societat, economia i política en un eventual nou escenari polític.

La intenció és que de les ponències i les reflexions que emanin del procés de debat acadèmic se n'extreguin unes conclusions que l'IEC i Òmnium tenen previst de fer arribar al govern de la Generalitat de Catalunya i al Consell Assessor per a la Transició Nacional.

stats