Política06/02/2014

El director de l'Institut Ramon Llull denuncia que el CNI controla els actes de promoció de la cultura catalana a l'exterior

Àlex Susanna considera "injust" que l'Institut Cervantes no assumeixi cap cost de les activitats de l'IRL

Acn

BarcelonaEl director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Àlex Susanna, ha denunciat aquest dijous que els actes de promoció de la cultura que es fan a l'exterior estan controlats per membres del ministeri d'Afers Exteriors i del CNI. En declaracions a Catalunya Ràdio, Susanna ha estat així de clar: "El que ja sabem és que sempre ens espera una formidable representació del ministeri d'Afers Exteriors espanyol juntament amb el Cervantes corresponent, juntament amb algú del CNI... El del CNI està a la fila del darrere i és el que pren nota".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Susanna ha considerat "injust" que l'Institut Cervantes no assumeixi cap cost de les activitats que es fan per promocionar la cultura catalana a l'exterior. L'Institut Ramon Llull, que promou la llengua i la cultura catalanes a l'exterior, té un pressupost d'uns 8 milions d'euros, la majoria provinents de la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, Susanna ha manifestat: "No hi ha res que passi a cap seu de l'Institut Cervantes que assumeixi l'Institut Cervantes. Si ara anem a Beijing i portem una exposició del Perico Pastor, i estem en converses amb ells, ells ofereixen la seu, però la resta ho assumeix tot l'Institut Ramon Llull. Per tant, una vegada més, es fa palesa la injustícia. És a dir, els catalans hem de pagar doble, fins i tot en el camp de la cultura."