dret a decidir
Política 16/09/2013

Lituània diu ara que es va malinterpretar el seu suport a l'autodeterminació de Catalunya

El comunicat arriba després que l'ambaixadora del país bàltic s'hagi reunit amb el ministre d'Exteriors espanyol

Ara
1 min
El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, en la sessió al Congrés d'aquest dimarts / EFE

BarcelonaLituània fa marxa enrere en el seu suport a l'autodeterminació de Catalunya. En un comunicat emès aquest matí de dilluns, el ministeri d'Afers Exteriors lituà ha manifestat la seva "preocupació" per la interpretació "tendenciosa i errònia" que els mitjans de comunicació catalans van fer "de la posició lituana sobre Catalunya". El comunicat arriba després que l'ambaixadora del país bàltic s'hagi reunit aquest matí amb el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem orgullosos del camí que el poble de Lituània va fer cap a la independència i de la Via Bàltica, que va unir tres nacions amb l'aspiració de posar fi a l'ocupació soviètica", diu l'escrit. Tanmateix, el comunicat destaca que "no és correcte i no es pot comparar" l'ocupació soviètica dels països bàltics amb la situació entre Catalunya i l'estat espanyol. "Espanya és un país democràtic, un membre de la Unió Europea, el nostre soci proper a la UE i a l'OTAN", remarca el comunicat.

"Tots els assumptes domèstics [d'Espanya] han de ser solucionats segons les mesures democràtiques i legals que hi ha al país, respectant la Constitució", diu l'escrit, que segueix: "Lituània valora especialment la cooperació bilateral i multilateral amb Espanya. Esperem que les publicacions tendencioses no afectin el nostre enteniment i les nostres relacions".

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, ha rebut durant vint minuts l'ambaixadora lituana, Audra Plepyté, aquest dilluns al Palau de Santa Cruz, seu del ministeri, per comunicar-li la protesta oficial de l'executiu espanyol per les manifestacions a l'ACN del seu primer ministre, Algirdas Butkevicius −president de torn de la UE− en suport del dret de Catalunya a l'autodeterminació.

stats